Mis kell peaksid trenni tegema, kui soovid kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled otsustanud, et hakkad regulaarselt trenni tegema, siis on kasulik teada ka seda, mis kellaajal oleks kõige mõistlikum treenida.

Gretchen Reynolds kirjutab The New York Timesis, et trenni tuleks teha varahommikul – enne hommikusööki –, sest sel ajal treenimine aitab kõige paremini kaalu langetada ja annab sulle päevaks energiat.

Üks põhjus, miks hommikune trenn mõjub hästi, on see, et hommikul peab keha põletama juba olemasolevat rasva, mitte ei kuluta ära neid kaloreid, mis sa viimase söögikorra või snäkiga sisse sõid. Uuringud on samuti näidanud, et kui sa pole pikka aega söönud (nt kaheksa tundi magamise ajal), siis on trenn intensiivsem ja põletab rohkem rasva.

Lisaks eelpool mainitule aitab hommikusele trennile kaasa ka päevavalgus. Ainevahetusele mõjub see imehästi, kui su sisemine kell on kooskõlas loodusliku kellaga. Uuringud on tõestanud, et inimesed, kes mõnulevad päikesevalguse käes kahe tunni jooksul pärast ärkamist, on saledamad ja suudavad oma kehakaalu paremini kontrollida. 

Suvi on väga hea aeg, et päikesevalgust enda ja oma tervise nimel ära kasutada, seega mine pärast ärkamist päikese kätte ja tee trenni hommikuti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles