Mida tuleks teada enne püsimeigi tegemist?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püsimeigi enne-ja-pärast pildid.
Püsimeigi enne-ja-pärast pildid. Foto: NYT/SCANPIX

Püsimeigimeister Blanka Jaansalu-Pukspuu jagab soovitusi neile, kes plaanivad endale püsimeiki teha. «Kahjuks näen palju mitteteadjaid, kes lasevad enda näod ära rikkuda ja siis ollakse õnnetud, kirjutab ekspert. «Et seda vältida või vähendada, vaja teavitada inimesi.»

Kõigepealt on väga oluline valida endale meelepärane püsimeigimeister, sest lihtsalt reklaampildi peale minnes võid teenuses väga pettuda. Ära vali hinna, vaid kvaliteedi järgi. See on ju sinu nägu!

Otsi või küsi meistri kohta infot, kaua ta on õppinud või millal viimati ennast täiendanud, mis aparaadiga ja pigmentidega ta töötab (soovitavalt Euroopa tehnika), tutvu tema tehtud töödest piltidega (mis on tema nimega) - kus näed enne, pärast ja ka paranenud tulemust. Kõige parem on, kui näed konkreetselt mõnda klienti, kelle peal on meister tööd teinud.

Püsimeik püsib 1-5 aastat

Püsivus oleneb kliendi nahatüübist ja elustiilist, UV-kiirgusest, noorendavatest näohooldustest, alkoholi ja ravimite tarbimisest. Samuti pigmendi toonist, sest heledamad kuluvad kiiremini ning vajavad värskendamist juba 6 kuu kuni 1 aasta pärast, kui samas tumedamad pigmendid alles 2-5 aasta pärast.

Püsimeik ja süstid

Ennem tuleb teha see protseduur, mis püsib kauem, seega üldjuhul püsimeik. Seejärel peab ootama, millal on nahk täielikult paranenud ja siis alles saab teha süste. 

Kui on süstid ennem tehtud, siis peab ootama 2-4 nädalat, et Botox jõuab ennast paika sättida, sest see protseduur võib natuke kulmu asupaika muuta ja siis tuleks alles teha püsimeik.

Ripsmeseerumid ja püsimeik

Kui te olete kasutanud ripsmeseerumit ja soovite teha püsimeiki, siis peate vähemalt 6 nädalat ootama enne, kui lasete protseduuri teha. Ripsmeseerumid on nahka õhendanud ja kahjustanud ning siis ei pruugi püsimeik kas naha sisse üldse jäädagi või tekivad suuremad paistetused ja punetused, halvimal juhul sinikad. Seega laske silmalaugudel paraneda.

Kellele on mõeldud püsimeik?

Neile, kellel on heledad või hõredad kulmu- ja ripsmekarvad; kes ei talu tavakosmeetikat või rasuse naha tõttu läheb see pidevalt laiali; aktiivse reisiva või sportliku eluviisiga inimesele; suvel rannamõnusid nautides või spaades ja saunades käies; kui silmanägemine on kehv ja ei näe ennast hästi värvida või vanuse tõttu on silmalaud alla vajunud ja meik ei püsi seetõttu silmadel; huuled on heledad, kontuuritud või sinaka varjundiga; alopeetsiahaigetele.

Kuidas püsimeigist vabaneda?

Ajapikku püsimeik kulub naha uuenemisega või siis pleegib ise, aga kui on väga inetu tulemus ja soovitakse sellest vabaneda, siis tehakse keemiliste vahenditega või lasereemaldust. Oleneb tehtud tööst ja tumedusest, kas on vaja protseduure mitmeid kordi teha.

Püsimeigi koolitus

Kui otsite koolitust, siis samuti on väga oluline uurida koolitaja tausta ja mida täpsemalt koolitus sisaldab. Oluline on praktika, praktika, praktika! Kuna teenus on kallis, siis see peab ka korralikult selgeks saama õpitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles