Kingamüüja kiri solvas naiskliente

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kingade ostmine võib olla üsna tüütu tegevus, sest kingi tuleb jalga proovida ja kui kingad on sulle näiteks väikesed ning poel pole suuremat numbrit pakkuda, võib see üsna frustreerivalt mõjuda. 

Üks veebipood muutis aga kingade ostmise naiste jaoks veelgi ebameeldivamaks kogemuseks. Nimelt saatis Suurbritannia kingapood nimega Office oma klientidele e-kirja, kus muuseas oli kirjutatud: «Näidake oma jalgu, kuid ärge unustage neid raseerimast.»

Good Housekeeping vahendab, et naiskliendid polnud taolise kirja üle mõistagi õnnelikud. 24-aastane Katy kirjutas Mumsneti veebilehel: «Ma raseerin oma jalgu sellepärast, et ma tean, et naise kehakarvad võivad mõningaid inimesi hirmutada, aga mul pole vaja seda, et mingi pood tekitaks minus halba tunnet sellepärast, kas ja kuidas ma olen otsustanud kodust välja minna.» Ta lisas, et jalakarvad on tegelikult ju täiesti loomulikud asjad, seda enam on imelik, et Office üritab oma kirjaga jätta muljet, nagu need oleks midagi vastikut. 

Katy ütles intervjuus Daily Mailile, et ta tahab, et inimesed teaksid, milliseid kirju ettevõtted laiali saadavad, et igaüks oleks informeeritud ja saaks ise otsustada, millises poes ta käia soovib. «Mina isiklikult ei taha toetada seksistlikke ettevõtteid,» sõnas noor naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles