Kuidas teha jääteed?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Vida Press

Jäätee valmistamine ei erine väga palju tavalise tee tegemisest. Enamasti tehakse valmis tavaline tee, pannakse see mõneks ajaks külmikusse ja valatakse siis jää peale. On aga üks lihtne nipp, mis teeb selle paremaks. 

Eelnevalt kirjeldatud õpetuse järgi võib jäätee maitse jääda plass ja vesine, kirjutab Pure Wow. Kui tahad, et tee maitse jääks tuntavaks ka siis, kui jää ära sulab, tee kangem tee.

Hea jäätee valmistamiseks võta tavalise teega võrreldes topeltkogus teetaimi või -puru ja vala otse keevasse vette. Seejärel tõsta kann tulelt ja lase teel umbes viis minutit tõmmata ning kurna tee ära. Kuum tee vala otse klaasi, mis on täis jääkuubikuid.

Tänu kangemale tõmmisele jääb tee maitse tuntavaks ka siis, kui jää sulab. Samas pole vaja oodata tee jahtumist, et seda nautima hakata. Lihtsalt vala välja ja naudi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles