Uuring: lapsed usaldavad vaid atraktiivseid inimesi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled näiteks sõbrannal külas käinud ja märganud, et tema 3-aastane tütar justkui ei salli sind? Iga kord, kui sa üritad temaga suhelda või teda sülle võtta, hakkab ta kisama ja vahel ka nutma. Teadlased on sellele võimaliku selgituse leidnud.

Hiljuti avaldatud uurimus tõestas, et lapsed usaldavad vaid neid inimesi, kes on nende silmis atraktiivsed. Laste jaoks on välimus ja usaldus omavahel seotud ning neile meeldivad rohkem ilusad inimesed, edastab Elite Daily.

Uurimuse viisid läbi Hiina teadlased ja sellest võtsid osa nii täiskasvanud kui lapsed. Kõigile osalejatele näidati 200 fotot, kus neutraalse näoilmega mees vaatas otse kaamerasse. Osalejatel paluti hinnata, kui nägusaks ja usaldusväärseks nad mehi peavad. Selgus, et laste silmis olid kõige nägusamaks hinnatud mehed ka kõige usaldusväärsemad.

Ent lapsed polnud ainsad, kes oma hindeid nii jagasid. Ka täiskasvanud arvasid, et atraktiivsema välimusega mehed võiksid olla usaldusväärsemad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles