11 asja, mida ei tohiks pärast bikiinipiirkonna vahatamist teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on peaaegu käes ja paljud naised mõtlevad juba sellele, kuidas talvega kasvanud karvadest kõige kiiremini lahti saada. Need, kes on otsustanud end vahatada, peaksid teadma, mida ei tohiks kindlasti pärast vahatamist teha.

Vahatamine on valus ja võib nahka ärritada, kuid lisaks sellele on veel mitmeid asju, mida peaks teadma, kirjutab Glamour.

Pärast bikiinipiirkonna vahatamist ei tohiks:

  1. päikese kätte minna. Sul võib küll olla kange tahtmine kohe päikese kätte peesitama minna, aga pärast vahatamist on nahk väga õrn ja UV-kiirte suhtes tundlik. 
  2. ujuma minna. Nahaarst Kally Papantoniou sõnas, et pärast vahatamist võiks paar päeva vältida avalikke ujumiskohti, sest on oht, et sul võib tekkida põletik.
  3. nahka koorida. Vahatamine eemaldab koos karvadega ka kõige pindmise nahakihi ja kui sa seda piirkonda lisaks veel hõõrud mõne kooriva kreemiga, siis võib see nahale liigselt kahju teha. Lase nahal paar päeva taastuda ja siis võid juba õrna koorivat kreemi või seerumit kasutada, et vältida karvade sissekasvamist.
  4. sauna minna. Bakterid armastavad sooja ja niisket kohta, ent esialgu võiks oma intiimpiirkonda sellistest paikadest eemale hoida.
  5. teha spreipäevitust. Võltspäevituskreem sisaldab kemikaale, mis võivad õrna nahka ärritada. Lisaks tasuks arvestada sellega, et vahatatud ja vahatamata piirkondade värvitoon võib jääda ebaühtlane.
  6. kasutada tooteid, kus on kunstlikke värvi- ja lõhnaaineid. Väldi parfüüme, kehakreeme, seepi või muid ilutooteid, mis on lõhnastatud või värvitud. Sellised koostisosad võivad värskelt vahatatud nahka ärritada.
  7. vanni minna. Umbes nädal aega pärast vahatamist võiks vannis ligunemise asemel duši all käia. 
  8. agressiivselt seksida. Seksimine mõjub muidu tervisele hästi, aga kui su bikiinipiirkond on äsja vahatatud, siis võib liigne hõõrumine seda ärritada. Esimesed paar päeva võiks seksi asemel hoopis teineteise kaisus mõnuleda.
  9. kanda kitsaid riideid. Kõik rõivaesemed, mis on väga liibuvad ja keha ümber, võivad vahatatud piirkonda liigselt hõõruda ning asja vaid hullemaks muuta. Pärast vahatamist võiks kanda maksikleite ja laiemaid seelikuid.
  10. teha intensiivselt trenni. Jooksmine, aeroobika ja rattaga sõitmine võivad teatud piirkondi hõõruda. Ka higistamine võib sel ajal nahka ärritada. Luba enda nahal ja tervel kehal paar päeva puhata.
  11. liigselt higistada. Nagu eelnevalt mainitud, võib higistamine nahka ärritada. Ürita liiga palavaid kohti vältida ja kui vähegi võimalik, ole pigem värske õhu käes. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles