Naine kritiseerib populaarset poeketti «ebareaalses suuruses» rõivaste eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel on selgeks saanud, et poes ei tasuks vaadata rõivaste suurusi, vaid pigem riideid selga proovida ja osta need, mis sulle hästi sobivad. Samas tekitab see küsimusi, miks on poodide rõivasuurused niivõrd erinevad.

Tudeng Ruth Clemens käis populaarses H&Mi poes rõivaid proovimas ja tegi riietusruumist endast pilti, et näidata kõigile, kui «ebareaalsed» on kuulsa poe rõivasuurused. Clemensi sõnul kannab ta tavaliselt nr 42 rõivaid, kuid H&Mis proovis ta jalga nr 44 teksaseid, kuid need olid talle väikesed, kirjutab Cosmopolitan.

Clemens jagas oma pilti ja pöördumist H&Mi poole Facebookis, kus see hakkas kiirelt levima. Clemens kirjutab: «Ma ei ole ülekaaluline (kuigi see ei oma tähtsust) ja ma olen küll 180 cm pikkune, aga mu keha on muidu tavalise kujuga. Mul on oma pikkuse tõttu niigi raske rõivaid leida, miks te teete teksaseid, mis ei vasta ilmselgelt õigele suurusele?»

Paljud Facebooki kasutajad nõustusid noore naisega ja kirjutasid, et neil on sarnaseid kogemusi nii H&Mist kui ka teistest poodidest.

H&Mi esindaja vastas Clemensi pöördumisele järgmiselt: «Me soovime, et meie klientidel oleks poodides tore käia ja et nad lahkuksid alati enesekindlalt. H&M valmistab rõivaid poodidesse üle maailma, seega võib rõivaste suurus erineda sõltuvalt rõiva stiilist, lõikest ja materjalist. Me hindame tagasisidet ja võtame arvesse teie ning teiste klientide märkusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles