Seitse detox-vett, mis aitavad kaasa keha puhastumisele ja kaalu langetamisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vee tarbimine mängib kaalu langetamise ja tervislike eluviiside juures võtmerolli. Kuna suurem osa meie kehast koosneb veest, siis pole ime, et peame tarbima seda regulaarselt, et taastada varusid ning võimaldada oma ainevahetusel normaalselt toimida.

Kuigi vesi on paljaltki suurepärane, on mõnikord tore seda pisut täiendada ning lisada veidi ekstra maitset ja põnevust.

Kui soovid püsida oma tervise ja kehakaalu langetamisega õigel kursil, kindlustada oma veetarbimine ning anda sellele samal ajal hea maitse, soovitab smuutid.ee. Sega kokku üks neist detox-vetest ja naudi!

Jõhvika detox-vesi

On põhjus, miks jõhvikamahl on populaarne inimeste seas, kel on probleeme kuseteede infektsioonide või põiepõletikuga: see on tõesti neerudele hea. Neerud filtreerivad läbi kõik vedelikud, mis lähevad läbi meie keha ning vastutavad selle eest, et aidata säilitada organismi vedelikutaset. Kui neerud ei puhasta ennast hästi, siis nad ei saa teha head tööd, filtreerides välja toksiine, ning selle tulemusena satuvad need kehas pidevalt ringlusse tagasi. Magustamata jõhvikamahla regulaarne tarbimine aitab hoida neerud tippvormis.

Ingveri detox-vesi

See tuline juur on üks parimaid viise, et aidata looduslikul viisil võidelda seedehäirete, kõhuvaevuste, gaaside ja kõhupuhitusega. Viiluta ingver ja purusta see õrnalt uhmris nuiaga või lusika tagaküljega, ning lisa veidi toatemperatuuril vett. Söö regulaarselt, et toetada seedimist, või siis, kui sul on probleeme. Sellest saab samuti suurepärase tee! Proovi lisada ka veidi sidrunit ja laimi.

Sidruni detox-vesi

Ühe lihtsa viisina oma tervise ja enesetunde parandamiseks võid alustada klaasitäie kuuma sidrunivee joomisega hommikul niipea, kui sa ärkad. Mina joon seda peaaegu igal hommikul. See on suurepärane keha aluseliseks muutmiseks (liigne happesus seedesüsteemis on mitmete terviseprobleemide põhjuseks), ning see aitab õrnalt üles äratada sinu seedesüsteemi ja stimuleerib seda terveke päevaks. Samuti on kasu sidrunivee joomisest kogu päeva jooksul, et toetada aluseliseks muutumist ning aidata oma kehal jätkuvalt vabaneda toksiinidest, millega sa võid päeva jooksul kokku puutuda.

Peterselli detox-vesi

Tegelik põhjus toidu peterselliga garneerimiseks ei ole üksnes esteetiline. Pigem on see sellepärast, et petersell toetab seedimist, aidates rahustada kõhtu ja soodustada seedimist. Lisa oma veele veidi peterselli, et aidata leevendada krampe või gaase, vabaneda puhitusest või lihtsalt vabaneda seedehäiretest. Võid teha sellest ka teed, valades 2-3 petersellivart üle kuuma veega ja jättes selle kaetult 15-20 minutiks tõmbama. Mulle meeldib peterselli kasutada ka rohelistes smuutides.

Peedi detox-vesi

Sellest säravast, ilusast juurviljast on kasu rohkem kui lihtsalt tema ilus värv. See pole mitte ainult suurepärane antioksüdantide allikas, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega kehas, vaid see on ka lämmastikoksiidi allikas, mis laiendab veresooni ja parandab vereringet. See on suurepärane, kui oled sportlane, kuid seoses detoksifitseerimisega tähendab parem vereringe hapnikurikkam veri seda, et keha vabaneb palju tõhusamalt ladestunud toksiinidest.

Kookospähkli detox-vesi

Kuigi sa ei pruugi saada teha seda kodus, siis investeerida sellesse, et sul oleks käepärast veidi kookosvett, on kindlasti kulutamist väärt. See looduslik vesi, mis leidub noorte kookospähklite sees, on uskumatult kõrge elektrolüütide sisaldusega, mistõttu see on suurepärane võimalus tankida pärast raskeid treeninguid, selle asemel et ahmida sisse suhkrust pungil spordijooke.

Apelsini detox-vesi

Oled ilmselt teadlik sellest, et sa peaksid suurendama oma C-vitamiini tarbimist, kui oled haige. C-vitamiin on antioksüdant, mis aitab võidelda vabade radikaalidega sinu kehas, ning on samuti immuunsüsteemi turgutaja. Kuid tarbides C-vitamiini apelsinimahla näol, tähendab see, et sa saad ka palju suhkrut, mis on immunosupressant ja pärsib sinu immuunsüsteemi, ning samuti põhjustab see seda, et keha imeb olulisi vitamiine ja mineraale muudest kohtadest, kus nad on vajalikud, et suhkur saaks töödeldud. Selle asemel leota oma vees apelsiniviile ja võid lisada ka näiteks mustikaid. Sa saad apelsinist kätte väikse annuse C-vitamiini, kuid ilma kogu selle liigse suhkruta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles