Eesti naised räägivad: millise mehega tahaksin abielluda? (2)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nädala alguses kajastasime meeste arvamust naiste kohta. Nüüd teeme vastupidi. Milline on unistuste mees? Millise mehega tahaks eesti naine abielluda? Loe ja saad teada! 

Oleme see nädal pühendanud palju aega sellele, et välja selgitada, millised naised meestele meeldivad. Miks mehed ei taha abielluda? Millal tunneb mees, et ta võiks naisele abieluettepaneku teha? Ja veel teisi teemasid.

Nüüd on naiste kord. Anname sõna teisele poolele. Loe, mida arvavad naised. Milline oleks naiste jaoks ideaalne mees, kellega nad tahaksid abielluda?

Marianne (25): «Millise mehe ma siis võtaks? Ikka oma mehe. Oma mees on hooliv, arvestav, arenenud huumorisoonega ja kahtlemata intelligentne inimene, kes ei karda ennast väljendada. Spontaansus, seiklushimu ja särts tulevad alati kasuks!»

Epp (24): «Mees, kellega abielluksin võiks kindlasti olla tark, vaimukas ja enesest hooliv inimene. Tahaksin enda kõrvale meest, kellega saaksin arutada ja mõtiskleda erinevate teemade üle. Kindlasti peaks ta olema sportlik ning suutma mind toetada, kui seda kõige rohkem vajan. Majanduslik kindlustatus ilmselt poleks kõige olulisem. No kuuse all elada ei tahaks, aga muidu mingit villat mees ka omama ei pea. Huvid võiksid kindlasti ühised olla ja üksteise täiendamine on ülioluline. Lisaks, kui armastust pole, siis abielluda ka ei saa!»

Melissa (27): «Mees, kellega tahaksin abielluda, on ideaalis minu parim sõber, kelle juuresolekul saan tunda ennast täiesti vabalt. Kõige olulisem on kindlasti tema iseloom, mis klapiks minu olemusega võimalikult palju. Näiteks väärtustan oma kaasa juures väga intelligentsust, temaga peaks saama vestelda ka sügavamatel teemadel ning arutleda maailmas toimuva üle.

Lisaks ootan oma tulevaselt mehelt, et ta oleks suhtele pühendunud ja hooliv ning väärtustaks kõike head, mis abieluga kaasas käib. Sealjuures tähendab see, et pidudel käimise asemel oskab ta nautida kvaliteetaega ka kodustes tingimustes. Kindlasti ei tohi alahinnata sarnast huumorimeelt – väga oluline on, et saaksin oma partneriga koos lõpmatult naerda ja lõbutseda ning sel viisil õnnelikult koos elu veeta.»

Mari (28): «Nägus, laiade õlgade ja hea südamega. Kes kaisutab ja keda kallistades on turvaline tunne. Hea huumoriga ja ta peaks mõistma ka kaaslase huumorit. Mees, kellele silma vaadates tekib see eriline tunne.»

Klaudi (24): «Milline on minu täiuslik abikaasa? Eelkõige peab tal olema austus nii minu, perekonna, kui ka ümbritsevate inimeste vastu. Ma ei suudaks olla koos inimesega, kellel puudub empaatiavõime ning kes näeb maailma vaid mustvalgelt. Kindlasti peab ta olema aus ja usaldusväärne ning ta peab julgema probleemidest rääkida.

Lisaks peab ta olema toetav, abivalmis ja mõistev. Muidugi ei saa ka unustada huumorimeelt ning julgust olla aeg-ajalt lapselik! Nalja peab ikka ka saama! Kõige olulisem on tegelikult aga see,  et me suudaksime olla üks meeskond, kes mõistab, toetab ja aitab üksteist.»

Marianna (29): «Minu abikaasa ei ole kindlasti mossitav diivanikaunistus. Sport ja tervislik toitumine kuuluvad ta elustiili juurde. Ta ei halvusta ega kritiseeri minu soove ja unistusi, vaid julgustab, inspireerib ning toetab mind. Ta ei arva, et kodu korrashoid ja laste kasvatamine on ainult naiste teema.»

Piret (24): «Minu abikaasa peaks mind kindlasti austama. Vastastikkuse austuseta suhe ei toimi. Mida vanemaks ma saan seda vähem läheb mulle korda välimus. Kui mees suudab mind haarata ja mul on temaga huvitav, siis võib ta minu poolest kas või hernehirmutis olla.

Viimane faktor, millel ma silma peal hoian, on mehe suhe tema emaga. See on hea indikaator, mis puust ta on. Kui ta on hoolimatu oma ema suhtes, siis on ta suure tõenäosusega ka hoolimatu minu suhtes ning kui ta on liiga emast sõltuv, siis jooksen ma vastassuunas. Mulle pole last tarvis.

Üldse, tänapäeval ei pea abielluma ja mina suhtes sellele ei rõhu. Mees peab ise tööd tegema, mulle rõngas ninna saada.»

Keili (23): «Mind võlub mehe juures eelkõige sihikindlus ja edasipüüdlikkus. See, kui ta teab, mida ta tahab ja kuhu ta tahab elus välja jõuda. Pole vahet, mis erialal mees töötab, kui ta teeb seda kirglikult, siis see on imetlusväärne.

See kõlab võib-olla liiga lihtsalt, aga minu jaoks on kõige tähtsam, et mees oleks heasüdamlik, hoiaks oma lähedasi ja hooliks ka muust peale iseenda. Teadmine, et minust hoolitakse, et ma võin end tema kõrval kindlalt ja turvaliselt tunda, teebki mehest ideaalse abikaasa.»

Merilin (27): «Potentsiaalne abikaasa on vastutustundlik, see on ehk kõige olulisem. Hea perekond ja kodune kasvatus on ka tähtsad. Ta peab olema valmis vastutust jagama ja kindlasti peaks tal ka rahaasjad kontrolli all olema.»

Laura (23): «Olen selle teema peale isegi palju mõelnud ja mõistnud, et minu mees peaks kindlasti olema feminist. Ma ei eeldagi, et ta ennast niimoodi nimetaks, aga ta peab jagama minuga samu põhimõtteid ja väärtusi, sest vastasel juhul oleks mul temaga väga raske koos olla. Ta peab minust lugu pidama ja kohtlema mind enda võrdse partnerina. Üldisemalt pean ma atraktiivseks mehi, kel on suur elujanu ja kes suhtuvad kirglikult kõigesse, mis nad elus ette võtavad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles