Suvised toidud, mis aitavad kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaarikad.
Vaarikad. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Suvi on lõpuks ametlikult käes ja üha enam leiab turult ning poelettidelt kodumaiseid puu- ja juurvilju. Kuna suvel on nende valik nii lai, siis tasuks igal juhul värsket kraami ohtralt oma menüüsse lisada.

Eriti kasulik on suvine ja kodumaine menüü neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Delish.com tõi välja suvised toidud, mis aitavad kaalu langetusele kaasa.

Külmsupp. Külmsupid sisaldavad peamiselt köögivilju ja tänu sellele on neis ka palju kiudaineid. Kiudained aitavad isusid vähendada ja täidavad hästi kõhtu. 

Arbuus. Arbuus sisaldab kiudaineid, mis viivad rasva kehast välja. Lisaks sellele on arbuusis ka palju vett, tänu millele mõjub arbuus suvel väga jahutavalt.

AP
AP Foto: Tony Gutierrez/AP

Maasikad. Ka maasikates on palju kiudaineid, samas on maasikates üsna vähe kilokaloreid. 

Suvikõrvits. Suvikõrvits sisaldab väga vähe kilokaloreid ja sellest saab teha mitmeid erinevaid toite.

Lehtkapsas. Tervislikke toite armastavad inimesed teavad, et lehtkapsas on väga kasulik. Lehtkapsas aitab isusid vähendada ja on ideaalne madala kalorisisaldusega snäkk.

Foto: Vida Press

Grillitud köögiviljad. Selle asemel, et jaanipäeval ainult liha süüa, viska grillile ka mõned köögiviljad. Köögiviljad sisaldavad vähe kilokaloreid ja rasva, samas on neis palju kiudaineid.

Grillitud mereannid. Grillitud kala on suvel ideaalne valguallikas, sest see on kergem ja sisaldab vähem rasva kui liha. 

Värske kurk. Kurk mõjub kehale väga värskendavalt, sest sisaldab palju vett. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Tomatid. Ka tomatites on üsna palju vett, mistõttu on seegi vili suvel mõnusalt jahutav vahepala.

Avokaado. Avokaadot küll Eestis ei kasva, kuid sellest hoolimata võiks suvemenüü avokaadot sisaldada. Avokaado on küll rasvane, kuid selles sisalduvad rasvad on kehale vaid kasulikud.

Vaarikad. Vaarikad sisaldavad vähem suhkrut kui mis tahes muud suvised marjad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles