Naiste välimääraja spordiklubis – tankist ajaraiskajani (3)

, nutiajakiri 30+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olles aasta aega Myfitnessi spordiklubi liige, hakkasin ajapikku täheldama teatud mustrit inimtüüpides, kes koos minuga spordisaalis käivad, kas siis vihaseid lihaseid kasvatamas või vastupidi, niisama tššillimas, kirjutab Sille Kuusik nutiajakirjas 30+.

Kuna peaasjalikult külastan rühmatreeninguid, kus osalevad peamiselt naised, ning jõusaaliski on pigem eriskummalise käitumise poolest silma jäänud õrnema soo esindajad, siis teemegi just neist juttu. 

Yolo-naine

Pesed dušši all juukseid, teed ühel hetkel silmad lahti ning su vastasdušši all on yolo-tüüpi naine, üks jalg üles tõstetud, sest ta on parasjagu ametis intiimpiirkonna raseerimisega. Asja muudab pikantsemaks tõik, et ühtäkki riivab su silma pikk valge nöörijupp, mis vahvalt naisterahva jalgade vahel lendleb. Sul on olnud au kohtuda yolo-esindajaga spordiklubis, keda ei huvita absoluutselt, kas teatud teguviis ja enese eksponeerimine on teiste jaoks kohatu või mitte. Tema peas vasardab ainult: sa elad vaid kord ja kui ikka on vaja spordiklubi pesemisruumis raseerija käiku lasta, siis on vaja. 

Ajaraiskaja

See on naine, kes tuleb trenni selleks, et tärn kirja saada. Trenni kui sellist ta aga spordiklubis teha ei viitsi. Kuna rühmatreeningus treeneri valvsa pilgu all on viilimine raskendatud, valib ta jõusaali. Seal longib ta sihitult ringi, teeb aeg-ajalt mõned liigutused jõumasinatega ning seejärel premeerib end väga pika pausiga. Vahest unustab ta end jalgrattaga sõites telekat vaatama ega vänta mitu minutit sootuks. Eriti õnnestunud on ajaraiskaja jaoks trennikülastus, kus õnnestub näha mõnda tuttavat või suisa sõbranjet. Siis tiksub trenniaeg täis nagu võluväel. 

Feik-sportlane

Temast möödudes pead kandma päikseprille, sest kõik ta spordiriided on pimestavalt neoonsed (soovitatavalt Nike). Tal on käes suur joogipudel, tõenäoliselt pole seal sees mitte spordijook, vaid tavaline vesi, aga on oluline, et joogilehter oleks võimalikult suur ja äge. Kätt ilustab uhke pulsikell. Neiul on pilk keskendunud, siht selge. Sarnaselt ajaraiskajaga teeb ka võltssportlane paar liigutust jõumasinal, millele järgneb kümneminutiline «taastumine». Pausi ajal kõnnib ta närviliselt edasi-tagasi, pidevalt pulsikella piiludes, nagu jälgiks mõnda väga konkreetset treeningukava või hoopis pulssi. Ainult et trennist kui sellisest ei tule suurt midagi välja, sest 90 protsenti ajast veedabki ta oma kehanäitajaid monitoorides. 

Tank

Tank on naine, kes pole tulnud rühmatreeningusse selleks, et nalja teha või sõpru leida. Ta on siin selleks, et minna kasvõi üle laipade maksimaalse koormuse saavutamise nimel. Terve trenni jooksul on ta pilk fokusseeritud, võiks isegi öelda, et õudust sisendav. Kõik ta liigutused on agressiivsed ning kohati isegi maniakaalsed. Ka venitusharjutusi teeb ta sellise näoga, et kohe läheb andmiseks, andke vaid nukid ja puukurikas kätte. Ta on naine, kellele sa ei taha pärast trenni riietusruumis jalgu jääda, sest tal on trennist veel meeletu purakas sees. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Häbelik

Häbelikke on kahesuguseid: neid kes «eksivad» rühmatreeningus ära esiritta ning neid, kes hoiavad heaga tagaplaanile. Kõige pilkupüüdvamad on need eksemplarid, kes end trennis otse treeneri kõrvale sätivad. Nad piiluvad pidevalt häbelikult peeglisse, kord vaatavad sealt endale otsa, kord aga treenerile. Tantsulises treeningus vale liigutust tehes punastavad nad pisut, naeratavad kohmetult ja piidlevad treeneri poole – ega ta ometi ei näinud. Enamik trenni möödubki pisut õhetava näoga, sest vigu lipsab sisse pidevalt. Tagarea häbelik ei piidle kohatu naeratusega treenerit, sest ta teab, treener niikuinii ei märka ta valesamme. Tagarea häbelik kirub iseennast, kui eksib. Hea õnne korral võib vahepeal isegi muusika ajal ta vaikset pominat ja kirumist kuulda. 

Gaasirünnaku aktivist

See on inimene, kes on tulnud rühmatreeningusse selleks, et teisi oma kõhugaasidega lihtsalt maha nottida. Tõenäoliselt on tema eesmärk olla viimane inimene, kes lisaks treenerile trenni lõppedes veel püsti seisab. Tema rünnakud on kriitiliselt ohtlikud just neile, kes saatuse tahtel juhtuvad trenni tegema gaasirünnaku aktivisti vahetus raadiuses. Tänu sihikindlale tegutsemisele õnnestub vahel panna mõnd treeningukaaslast poole trenni pealt lahkuma – võit! Rohkem ruumi ja läppunud õhku gaasirünnaku aktivistile. 

Flirtija

Flirtija ei flirdi mitte teiste, vaid iseendaga. Kogu rühmatrenni on ta pilk naelutatud enese peegelpilti. Ja vaatepilt on flirtija jaoks lummav. Suisa nii võluv, et aeg-ajalt teeb ta duck-face’i või kelmikat ühe-suupoole-naeratust. Kõik, mida ta peeglist näeb, on nii nauditav, et ind oma keha üha paremini ja paremini liikuma saada on meeletult suur. 

Kirglik tantsufanatt

Ta tantsib nii, nagu keegi ei vaataks, aga tegelikult teab, et ta jääb silma kas ühel või teisel moel. Kõik ta liigutused on üle võlli, ta teeb kõike pisut rohkem, kui nõutud, sest ta lihtsalt armastab oma keha hööritamist nii väga. 

Ta tunneb tavalise trenni ajal end kui muusikavideos. Kui treener paneb peale esimese laulu ning kõlab esimene noot, muundub kirglik tantsufanatt mõttes kas Jennifer Lopeziks või Beyoncéks ning teda haarab ravimatu tantsupalavik. Ta puusad liiguvad nii, nagu homset ei tuleks. Nagu flirtijal, on temagi pilk kiindunud enese peegelpilti. See, mis sealt vastu vaatab, annab tantsufanatile vaid kütet juurde. 

Pugeja

Pugeja on naine, kes pärast igat rühmatreeningut jääb treenerile pugema ja juttu ajama. Ta küsib nõu mõne harjutuse osas või kiidab treeningukava. Tal on alati millestki treeneriga rääkida, kuigi treeneri kehakeel reedab, et ta tahaks põgeneda. Pugejat see ei huvita, tal on vaja kätte saada hinne viis ja miks mitte ka kujutletav pai treenerilt. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles