Viis jooki, mida kaalulangetaja võiks õhtul juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pole midagi hullemat sellest, kui õhtul und ei tule ega tule ja sa muudkui vähkred voodis. Halb uni on seotud kaalutõusuga, mistõttu tasuks teada, millised joogid aitavad sul paremini uinuda ning mõjuvad ka kehakaalule hästi.

Tõenäoliselt tead, et enne magamaminekut ei tasu juua jooke, mis sisaldavad kofeiini ja suhkrut, sest need häirivad su und. Enne uneaega tasuks eelistada jooke, milles sisalduvad toitained kasvatavad lihasmassi, tasakaalustavad veresuhkrut, põletavad rasvu ja aitavad uinuda, kirjutab Prevention.

  • Piim

Klaasitäis piima – sooja või külma – aitab paremini uinuda, sest piimas on mitmeid kasulikke toitaineid. Näiteks sisaldab piim kaseiini, mida keha seedib aeglselt, kuid mis aitab terve öö vältel lihasmassi kasvatada. Oluline on seegi, et piim aitab uinuda ja mida paremini sa magad, seda väiksem on tõenäosus, et sind painavad järgmisel päeval erinevad isud. 

  • Viinamarjamahl

Üldiselt soovitatakse pakimahlu vältida, sest need sisaldavad väga palju suhkrut. Aga 100 protsenti viinamarjadest valmistatud mahl võib aidata kiiremini uinuda ja rasvu põletada. Viinamarjad sisaldavad antioksüdanti nimega resveratrool, mis muudab kilokaloreid talletava rasva hoopis kilokaloreid põletavaks rasvaks. Resveratrooli leidub ka punases veinis, aga teadlased on kindlaks teinud, et alkoholi ei tasuks enne uneaega tarbida, sest see võib und häirida.

  • Kummelitee

Kummelitee rahustab keha maha ja mõjub uinutavalt. Kummelitee aitab kehatemperatuuri alandada ja tänu sellele on kergem ka magama jääda. Lisaks sellele on kindlaks tehtud, et kummel aitab kaalu langetada. Kindlasti tasuks kontrollida, et tee, mida sa enne uneaega jood, ei sisaldaks kofeiini.

  • Keefir

Keefir aitab suurendada kasulike bakterite hulka kehas, mõjub seedimisele hästi ja aitab vitamiinidel ning mineraalidel paremini imenduda. Teadlased on leidnud, et keefir aitab ka uinuda ning soodustab trenni tegemist.

  • Sojavalgujook

Sojapiim ja -pulber sisaldavad ohtralt aminohapet nimega trüptofaan. Birminghami ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et eelpool mainitud aminohape parandab unekvaliteeti ja lisaks sellele vähendab see ka stressihormooni kortisooli taset. Valgujoogile võiks lisada ka veidi Kreeka jogurtit, mis annab lihastele piisavalt kaseiini ja see aitab kehal pärast trenni paremini taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles