Jaanipäeva saab ka intelligentselt tähistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaanid võivad olla hoopis teistsugused. Sellised mõnusad ja rahulikud – vastupidiselt suurele tantsule, trallile ja pillerkaarile, mis tavaliselt jaanidega seostub, kirjutab Osta.ee blogi.

Sul on terrass või aed? Väga hea. Kanna hoolt selle eest, et see saaks võimalikult mugav ning tagaks mõnusa äraolemise nii sulle, su perele kui ka külla kutsutud sõpradele. Lilled, küünlad, pleedid, maitsvad suupisted, salatid, liha, vein, värsked maasikad ja murelid. Miks mitte lastele aeda panna telk, kus nad saaksid nii omakeskis mängida kui ka soovi korral magada (oleneb muidugi laste vanusest).

Kui sul ei juhtu olema oma terrassi või aeda, siis tee sõpradega meeleolukas piknik endale meeldivas looduskaunis kohas. Näiteks mere ääres. Vali koht, kuhu oled ammu plaaninud minna ja pole kiire elutempo tõttu jõudnud või vastupidi – mingi koht, mis on sulle juba pikka aega meeldinud ning sellel kohal on eriline tähendus nii sinu kui ehk ka su sõprade jaoks. Valmista korralikult ette ning jaga ülesanded ära, kes mida kaasa võtab või küpsetab. Hoolitse, et kaasa saaksid sooja andvad pleedid, termos kuuma teega ning sääsetõrjevahend. Kui oled seiklushimulisem, siis haara ka telk ühes, kuhu pärast sõnajalaõie leidmist ennast teenitult külili saaksid keerata.

Ja mis võiks saada juhul kui sul ei ole terrassi ega aeda, sa ei taha minna trallima küla jaanitulele ning seikluslik piknik pole samuti sinu jaoks? Korralda intelligentsed jaanid oma kodus. Pane lauale pidulik linik, too vaasi lilled ning kata laud. Pinguta söögiga, et see see saaks eriti hõrk ja hea. Tee kaminasse tuli ning… naudi! Naudi, et sa ei pea papptaldrikutest sööma, naudi, et sul pole külm, naudi, et sääsed sind ei söö…

Julge mõelda ja tegutseda ebatraditsiooniliselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles