Suurimad vead, mida pannkooke valmistades tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mis saaks olla veel mõnusam, kui ärkad hommikul selle peale, et köögist tuleb meeldivat kohviaroomi, mis on segunenud magusa pannkoogilõhnaga? Või oled sina ehk üks neist emadest, kellele meeldib perele nädalavahetusel pannkooke teha? 

Pannkooke on küll üsna lihtne valmistada, ent ka selle toidu tegemisel tasuks teatud vigu vältida. Prevention tõi välja seitse levinud viga, mida pannkooke valmistades tehakse.

1. Kasutad pannkoogitaina segamiseks puulusikat

Esimene suur viga pannkookide tegemisel on see, kui tainast segatakse puulusika või spaatliga. Tainast tuleks hoopis segada vispliga, kusjuures mida suurema vispli võtad, seda parem. Vispliga segades muutub tainas õhuliseks ja tänu sellele tulevad ka koogid mõnusalt õhulised.

2. Segad tainast liiga palju

Pannkoogitainast ei tohiks liiga palju segada ega vispeldada. Kui tainast on liiga palju segatud, siis on oht, et koogid tulevad liiga kõvad ja nätsked. Pannkook võiks ju olla mõnusalt pehme ja õhuline, seega ole tainast segades ettevaatlik.

3. Sa ei lase tainal seista

Pannkooke valmistades on kannatlikkus väga oluline iseloomujoon. Ära pane kulbitäit tainast kuumale pannile kohe, kui oled taina valmis seganud. Lase tainal 5-30 minutit eelnevalt seista. Seismise ajal imab jahu sees olev tärklis vedelikku ja tänu sellele muutub tainas paksemaks.

4. Sa ei kasuta õiget õli

Mõned praevad pannkooke võiga, aga või kipub suurel kuumusel kõrbema ja tulemuseks on see, et su köök on tossu täis. Pigem eelista praadimiseks näiteks oliiviõli.

5. Sa valad õli otse pannile

Kui midagi praadida, siis tuleb ikka ju õli pannile valada? Mitte tingimata. Pannkooke tehes võiksid toimida hoopis nii: vala natuke õli majapidamispaberile ja määri õlise paberiga panni. Kui valad õli otse pannile, siis tekivad teatud kohtadesse väikesed õliloigud, samas kui mõni teine koht on üldse õliga katmata. Tulemuseks on see, et su pannkoogid ei küpse ühtlaselt. 

6. Küpsetad kooke valel temperatuuril

Kui temperatuur on liiga kuum, siis kõrbevad pannkoogid ära enne, kui nad jõuavad täiesti ära küpseda. Kui pann on liiga külm, siis ei tule koogid samuti kuigi hästi välja. Selleks, et koogid oleksid äärtest krõbedad ja mõnusalt kohevad, sea oma pliit keskmisele kuumusele ning lase pannil enne praadimist umbes kolm minutit pliidil soojeneda. 

7. Keerad pannkooke liiga tihti või liiga varakult

Pannkooke tuleks praadimise ajal keerata vaid ühe korra. Kui keerad neid liiga tihti või liiga varakult, siis läheb õhk kookidest välja ja need ei jää kuigi õhulised. Kui oled pannkooke praadides märganud, et need hakkavad vahel mullitama, siis pea meeles, et õige hetk nende pööramiseks on siis, kui mullid lähevad katki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles