Mehed, võtke eeskuju! Rait Kapp ütleb, mida näole määrida

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Kapp
Rait Kapp Foto: Erakogu

Kolumnist Rait Kapp tutvustab oma kosmeetikariiulit ja julgustab mehi oma näonaha eest hoolitsema. Loe ja pane kõrva taha!

Pakun et viimase 15 aastaga on meeste näohoolduse kosmeetika teinud tõsise hüppe edasi. Kindlasti ei saa erinevaid kreeme, seerumeid ja koorijaid kunagi olema nii palju kui on naistel, kuid valik on tõepoolest kõvasti täienenud. Lisaks tavapärasele habemeajamisetoodetele, on tekkinud hulk igasugu erinevaid tuube ja purke, mida võib täitsa julgelt kasutada ja soovitan katsetada teistelgi. Nagu iga asjaga, on ka siin määravaks hind ja kvaliteet, sest igasugu odavat kraami siiski näkku visata ei soovita, sest tegemist on siiski sinu näonahaga. 

Näohooldustooteid olen vahelduva eduga kasutanud ehk umbes kümme aastat, ainus igapäevane asi on olnud näokreem. Muid näohooldustooteid olen kasutanud minimaalselt, vaid siis, kui olen ostnud mingi sooduspakkumise kampaania käigus nii-öelda kinkekarbi, kus on peale tualettvee või näokreemi ka mõni näonaha koorija, seerum või isegi silmaümbruskreem. Seda siis peamiselt erinevate testritena või lihtsalt tasuta kaasa antud kuskilt parfüümipoest, olenevalt ostusummast. 

Meeste näohooldustoodete lemmikbrändid on Shiseido, Clinique ja Biotherm, sest neid olen kasutanud kõige enam. Samuti olenevalt nahatüübist tuleks valida ka vastav kreem, mina näiteks kasutan niisutavat kreemi või geeli, või ka lihtsalt näokreemi normaalsele nahale. Need brändid on ka suhteliselt tipp-kvaliteet minu jaoks, enamasti on neil kõigil lisaks igasugu värskendavatele ja niisutavatele omadustele ka mõnel olemas UV-kaitse, mis jätab näole sellise mõnusa fiiling’u ja touch’i, mis loob värskustunde. 

Tavaliselt kasutan näokreemi hommikul peale näo pesemist, kui on olemas näonaha koorija, seda kasutan 1-2 korda nädalas, tavaliselt hommikul. Samuti mõni päev kui teen sporti, siis peale duši all käimist kasutan uuesti tavalist näokreemi. Samuti siis lisaks tavaline habeme ajamise rutiin, mõni kord nädalas, mille juures kasutan tavalist habeme ajamise geeli. Pärast lihtsalt aftershave-palsamit, sobib ka tavaline niisutav näokreem, sest habemeajamise järgselt on näonahk suhteliselt kuiv ja vajab maha rahustamist. Hindade poolest tundub kvaliteetne meeste näokreem kallis (100 ml tuub), ca 40-50 eurot. Mina näiteks saan ühe 100-milliliitrise näokreemi tuubiga läbi ajada umbes pool aastat. See teeb mõnikümmend eurosenti (kui isegi seda) päevas. Investeering missugune! Näonaha koorijat jätkub umbes sama kauaks, isegi kui see on 50-75 milliliitrit. Habemeajamise geeli kulub mul ühes kuus näiteks üks 200 ml tuub. Silmaümbruskreemi olen vist elus kasutanud kokku ühe korra, kuid seda on pigem nendel vaja, kellel on silmade all kotid ja kes peab nende peitmist või pinguldamist oluliseks. Igasugu anti-age ja kortsukreemide kogemus mul puudub, sest neid kasutanud pole üldse. Kogu kosmeetika!

Võrreldes naiste näohoolduse kosmeetika purgikeste, topside, kes teab mille veel, on minu kosmeetikariiul suhteliselt väike. See hõlmab hetkeseisuga kvaliteetset näokreemi, habemeajamisgeeli ja aftershave’i. Tegelikult see ei olegi mingi tuumateadus, vaid mõned igapäevased asjad mille abil igahommikune makeup võtab aega koos hammastepesuga maksimum mõni minut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles