Viis moodust, kuidas käekott võib su tervist rikkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käekott on naise parim aksessuaar, sest see võib mahutada naise «kogu elu». Ent ka käekotiga tasuks olla ettevaatlik, sest mõnel juhul võib see tervisele lausa kahjulik olla.

1. Käekott võib mõjutada seda, kuidas sa kõnnid

Kui sul on väga raske käekott, siis see mõjutab su kõnnakut. Naistele meeldib käekotti kuhjata meigiasju, raamatuid, veepudeleid ja muud sellist, ent need asjad võivad käekoti väga raskeks muuta ning liialt raske käekotiga liikudes võib olla raske tasakaalu hoida, kirjutab Cosmpolitan.

2. Käekott võib su seljale liiga teha

Kui kannad ühe õla peal pidevalt rasket käekotti, siis see võib hakata mõjutama su rühti ja kurnab õla- ning seljalihaseid. Kui sulle meeldib oma kotti palju asju kuhjata, siis ära imesta, kui su hakkab selg valutama või tekib muid seljaprobleeme. 

3. Käekott võib põhjustada ka peavalu

Pinges selja- ja õlalihased võivad omakorda põhjustada peavalusid. Kui sind on viimasel ajal painanud peavalud, siis vaata oma käekott üle. Kanna kaasas vaid hädavajalikke asju ja veendu, et su käekott poleks liiga raske.

4. Käekott võib su juukseid hõredamaks muuta

Veider, aga tõsi: kui kannad käekotti alati samal õlal, siis see võib su juukseid oluliselt hõredamaks muuta. Mõned juuksekarvad jäävad peaaegu alati kotirihma vahele. Kõige ohtlikumad on kaunistatud või ketist tehtud kotirihmad, sest selliste rihmade vahele või taha takerdub kõige rohkem juukseid. Ei usu? Palu oma juuksuril arvata, millise õla peal sa oma kotti kannad.

5. Käekott võib olla pisikuid täis

Colorado Boulderi ülikoolis tehtud uuring näitas, et kui käekotti regulaarselt ei puhasta, siis võib seal olla kuni 10 000 erinevat bakterit. See tähendab, et su käekotis võib olla rohkem pisikuid kui tualetis. Kui külastad avalikku tualetti, ära kunagi pane oma käekotti maha, vaid pane see võimalusel kuskile rippuma. Pese käsi enne, kui hakkad käekotist midagi otsima ja paki toiduasjad alati hoolikalt ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles