Retseptisoovitusi tervendavateks juuksemaskideks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Looduskosmeetika ettevõte Gaia Cosmetics juhataja Sandra Haugase sõnul annab juustele tervema väljanägemise, kui kasutada maskides looduslikke külmpressitud õlisid ning köögist leitavaid vitamiinirikkaid toiduaineid.

Kookoseõli pidavat Haugase kinnitusel juustele eriti hästi mõjuma. «Kookoseõli sisaldab rohkelt vitamiine, asendamatuid rasvhappeid ja naturaalseid põletike ja mikroobide vastaseid aineid. Niisutab ja ravib peanahka ning lisaks aitab pehmendada ja elastsemaks muuta juuksekiud.»

Peanaha probleemid võivad tekkida naha kuivuse tõttu. «Siis võib kõõm tekkida ka nendel, kel seda muul aastaajal ei esine,» märkis naine. Just nimelt kookoseõli on tema sõnul tuntud kui looduslik kõõmavastane vahend. «Peaaegu igasuguste peanaha ärrituste korral võiks esmalt proovida kookoseõli maski.»

Haugas lisas, et kookoseõli võib kasutada ka juustesse jäetava seerumina – see aitab juukseid taltsutada, lisab otstele tervet välimust ning juustele läiget ja sära. Viimane on eriti kasulik talvel, kui juuksed kipuvad tuhmiks ja elutuks muutuma.

Lisaks soovitas looduskosmeetika asjatundja juustele ja peanahale väga kasulikke avokaado-, oliivi-, riitsinus- ja jojoba-, mandli- ning emuõli.

Riitsinus- ja emuõlil on juuksekasvu stimuleerivad omadused, seetõttu on nad eriti sobivateks komponentideks peanaha maskides, tähendas Haugas ning lisas: «Taimeõlide puhul võiks jälgida, et nad oleksid külmpressi meetodil valmistatud, kuna siis on säilinud kõige enam naturaalseid, kasulikke aineid ja nendest tulenevaid omadusi.»

«Peanaha- või juuksemaske võib teha ühe õliga või moodustada mõnusaid segusid, mis on tõenäoliselt natuke efektiivsemadki, kuna need kombineerivad mitme erineva taimesaaduse head omadused,» väitis naine. Ta soovitas maskisegudeks taimeõlide kõrval ka vitamiinirikkaid toiduaineid köögist – näiteks munakollast, mett, avokaadot jne.

Haugas pakkus proovimiseks välja alljärgnevad juuksemaskide retseptid. Kõigi puhul tuleb koostisosad kokku segada ning kanda võib neid nii peahale kui juustele. Peas tuleks maski hoida vähemalt pool tundi, kuid võib ka kauem.

Avokaado ja munamask

  • pool avokaadot
  • 1 munakollane
  • 1 tl külmpressitud kookoseõli

Sandra märkus: avokaado peaks olema küps ja hästi pehme. Maski jaoks tuleb vili korralikult purustada, kuna muul juhul võib hiljem olla raskem tükke välja pesta.

Toitev mask

  • 1 munakollane
  • 1 tl riitsinusõli
  • 2 tl magusmandliõli
  • soovi korral 5-6 tilka lavendli või rosmariini eeterlikku õli

Juuksekasvu kiirendav mask

  • 1 tl oliiviõli
  • 1 tl emuõli
  • 1 tl avokaadoõli
  • 1 tl riitsinusõli
  • võib lisada natuke mett (tuleks eelnevalt pisut soojendada)

Sandra märkus: seda maski võiks mõju avaldumiseks teha kolm kuni neli korda nädalas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles