Need on omadused, mis teevad sinust hea suhtepartneri

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa saaksid ise nimetada kõige tähtsamad omadused, mis peaksid sinu kallimal olema, siis mis need oleksid? 

Kuigi see vastus võib mõne vastaja puhul natuke erineda (on neid, kes peavad partneri juures väga oluliseks seiklusjanu, intelligentsust või sarnaseid poliitilisi vaateid), siis üldjoontes otsitakse elukaaslases ikkagi sama - austust, ausust ja usaldusväärsust.

Uuringud on näidanud, et samu omadusi saab seostada ka parema suhte rahuloluga, kirjutab Psychology Today. 

Austus

Kui uurijad Frei ja Shaver 2002. aastal mõõtsid, kuivõrd on suhte rahulolu seotud meeldivuse, austuse, armastuse ja teiste selliste omadustega, siis leidsid nad enda üllatuseks, et vastastikune lugupidamine on armastusest isegi olulisem. 

Ausus ja usaldusväärsus

Valelikkus lõhub suhteid, kuid nagu Brunell ja tema kolleegid 2010. aastal tõestasid, on enim oma suhtega rahul need paarid, kes on siirad, avatud, ausad ja usaldavad teineteist. Autentsetel inimestel on ka komme oma mõtteid rohkem kuuldavale tuua ja nad oskavad paremini konflikte lahendada. Siiraid inimesi usaldatakse rohkem ning nad suudavad luua stabiilsemaid suhteid, kus pühendutakse teineteisele.

Kõige halvemateks omadusteks suhte püsima jäämiseks peetakse neurootilisust (selle all on silmas peetud pikaleveninud negatiivset vaimset seisundit nagu depressiooni, ärevust, viha või stressitalumatust), enesekesksust ja kohusetunde puudust. Viimaseid omadusi seostatakse truudusetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles