Teadlased uurisid, millal tunnevad mehed naiste vastu kõige suuremat huvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud ajal kuus tunnevad mehed naiste vastu tavapärasest suuremat huvi. Teadlaste sõnul kestab see aeg 12-24 tundi ja see leiab aset siis, kui naisel on ovulatsioon.

Ovulatsiooni ajal on naise keha kõige viljakam ja tundub, et mehed kuidagi bioloogiliselt tajuvad seda. Kuidas mehed seda tajuvad? Teadlaste sõnul eritavad naised ovulatsiooni ajal teistsugust lõhna, mida mehed tunnevad ja mis neid köidab, kirjutab Business Insider.

Teadlased on läbi viinud mitmeid eksperimente, mis kõik on tõestanud, et ovulatsiooni ajal peavad mehed naisi atraktiivsemaks. Kõik need eksperimendid on olnud seotud lõhnadega. Näiteks on meestel lastud nuusutada naiste T-särke või muid esemeid, mis on naise higiga koos. Iga kord on tulemused olnud samad: mehed eelistavad naisi, kel on parajasti ovulatsioon. 

Ovulatsioon leiab tavaliselt aset kuupuhastuse 14. päeval. Mitmed rasestumisvastased vahendid takistavad ovulatsiooni toimumist selleks, et vältida rasestumist, seega naised, kes võtavad antibeebipille ei pruugi mehi nii väga köita kui need naised, kes pille ei tarvita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles