Video: Eesti Kundalini jooga ema Sukhdev Kaur: joogaga võib igas eas alustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukhdev Kaur
Sukhdev Kaur Foto: Erakogu

Tallinna Televisiooni saade Suvemiks ja saatejuht Revo Raudjärv räägivad positiivsetel teemadel - jutuks on Dharamsaal ning seetõttu on stuudios ka selle kooli looja Sukhdev Kaur.

Saatekülaline Sukhdev Kaur on pärit Mehhikost. Ta tuli Eestisse 2004. aastal Kultuuriakadeemiasse arhitektiks õppima ja jäigi siia õpetama. Joogaõpetus aga sai alguse sellest, kui ta selle olemust tudengitele selgeks tegema hakkas. Sukhdev Kaur on 12 aastaga eesti keele hästi selgeks saanud, kuid ta tunnistab, et see ei läinud kergelt. Ta palus inimestel temaga rääkida eesti, mitte inglise keeles, ja vajadusel parandada.
Sukhdev alustas joogaga 16-17-aastaselt Mehhikos ja hakkas seal ka vähehaaval seda õpetama. Dharamsaalist rääkides aga jutustab ta, et seal saab iga nädal käia regulaarselt tundides ja nädalavahetustel on sageli intensiivkursused ehk mantraõhtud, kus saab teatud teemasid kuulata, kuid ka ise joogaõpetajaks õppida. Revo küsimusele individuaaltundide kohta vastates nendib Sukhdev Kaur, et Eestis inimesed justkui kardavad grupis õppida ja soovi korral saab ka eratunde teha.
Eraldi tuleb aruteluks ka numeroloogia, mida külaline harrastab ja mille ta ütleb kõige aluseks olevat, sest tegu on Universumi struktuuridega, kus inimesed saavad oma sünnikuupäeva järgi teada oma andeid ja raskusi eluteel. Saatejuht pärib ka rasedate jooga kohta ja joogaõpetaja sõnul on see sünnituseks valmistuvale emale nii füüsiliselt kui ka vaimselt hea, sest kui ema mediteerib, saab lapsesse tulev hing sellest kasu, ta saab elu siin Maal alustada puhtamal taustal.
Sukhdev Kauri on nimetatud Eesti Kundalini jooga emaks, jooga õpetamist alustas ta 18-aastasena, Eestisse jõudes oli ta juba õpetaja. Naine tunnistab, et talle meeldib teadmisi teistega jagada. Ta lisab, et joogaga võib igas eas alustada, füüsiline osa moodustab Kundalini joogast vaid kolmandiku, võimsaim osa on hingamine, mantrad, kavatsus selle kõige taga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles