Roheline tee ja greip on sulle olulised!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline tee ja greip.
Roheline tee ja greip. Foto: Vida Press

Kui pead lugu oma tervisest ja tahad kaalu langetada, söö rohkem greipi ning joo rohelist teed, soovitavad Figuurisõbrad.

Maastrichti Ülikooli teadlaste (J. Moss jt) uus uuring selgitab, et kui on ülekaal, siis on kasulik süüa-juua sellist kraami, milles on suur polüfenoolide (epigallokatehhiin-gallaadi ja resveratrooli) sisaldus. 

Need ained üheskoos suurendavad rakutasandil lihaste võimet kasutada ära rohkem rasvu (triglütseriide), mida me saame toiduga. Sellega stimuleerime rakkudes sellise aine, nagu sirtuiin aktiveerumist, mis omakorda vähendab põletikulisi protsesse, vähendab rasvade imendumist, suurendab tundlikkust insuliinile ja aitab kaasa suhkrute oksüdatsioonile. 

Epigallokatehhiin-gallaadi sisaldus on suur rohelises tees ning selle soodsat toimet on varemgi tõestatud. Vees lahustuvaid polüfenoole on näiteks rohelises tees 30-40 protsenti, mustas tees aga vaid 3-10 protsenti. 

Uues töös aga tuuakse välja just suurem mõju rasvade oksüdatsioonile koos resveratrooliga, mida saame greibist ja ka punasest veinist. Punase veini hea mõju on tuntud «Prantsuse paradoksina», mis selgitab, miks prantslannad ei kannata ülekaalu all. 

Loomulikult veiniga tuleks tagasihoidlik olla, kuid greip on samuti väga kasulik polüfenoolide sisalduse tõttu ja seda tasuks süüa sageli! Antud uuringus, kus anti katsealustele nii epigallokatehhiini kui ka resveratrooli, leiti, et katses osalenutel vähenes vistseraalse rasva hulk ligikaudu 11 protsenti võrreldes nende inimestega, kellele anti platseebot.

Foto: Figuurisõbrad
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles