Uuring: alkoholilembeliste abielud purunevad varakult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alkoholismi kajastava ajakirja viimases väljaandes avaldatud uuring kinnitas, et alkoholilembus võib mängida suurt rolli inimese abielus ning põhjustada varakult lahkuminemist.

Indiana ülikooli uuring leidis, et sageli alkoholi pruukivad inimesed abiellusid pigem vanemas eas ning nende suhe oli väiksema tõenäosusega edukas ja püsiv, vahendas foxnews.com.

1980ndate alguses uuriti üle 5000 austraallasest kaksiku - hinnati alkoholi tarbimise psüühilisi ja füüsilisi ilminguid, sealhulgas selgitati välja, kui vanalt algas alkoholilembesus ja millal esimest korda abielluti.

Indiana ülikooli kaasprofessori ja uuringu juhtautori Mary Waldroni sõnul on alkoholi ja abielu seost vaadelnud vähesed uuringud. «Alkoholi tarbivad noored täiskasvanud võiksid mõelda, mis on pikas plaanis selle tagajärjed abielule,» ütles ta.

Waldroni märkis, et kui alkoholi joomine jätkub või muutub probleemseks, võib väheneda abiellumise või püsiva abielu tõenäosus. Uuringu tulemused näitasid, et probleemne alkoholitarbimine mõjutab rohkemaid inimesi kui vaid alkohoolikuid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles