Värske kartul, lihtne lisand

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugu-peterselli vinegrett.
Küüslaugu-peterselli vinegrett. Foto: Mari-Liis Ilover

Keerulised kulinaarsed uperpallid värske kartuliga kokku ei kõla, ütleb toidublogija Mari-Liis Ilover. Aga kui esimest värsket kartulit on võikillu ja soolaga juba küllalt nauditud, võib selle kõrvale segada põnevamaid kastmeid munast, kalast ja värskest maitserohelisest, nagu temagi teeb.

Tõepoolest, esimene värske kartul, mis juuni lõpus vagudelt kätte saadakse, läheb kohe keedukuumalt või ja soolaga kõhtu. «Küllap võin kõnelda enamiku eest. See on täiesti taevalik!» kirjeldab toidublogija Mari-Liis Ilover enda emotsioone. Temagi arvab, et Eesti värske kartul on üks paremaid asju, mida suvel on meile pakkuda, ning talvisega võrreldes on maitse ja tekstuuri vahe üüratu. Seda ei asenda ükski välismaine kartulisugulane – isegi lähinaabri Soome oma maitseb hoopis teisiti, rääkimata varakevadistest Maroko või Hispaania kartulitest.

Ja kui tõesti värske kartuli lisandiks võitükikestele ja soolale vaheldust otsite, on munast, kalast ning suvisest tillist-sibulast lihtsad kastmed parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles