Teaduslikult tõestatud: kuidas saada deitimisprofiks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Teadlased pakuvad seitse nippi, et su kohtingud oleksid võimalikult tõhusad, leidmaks kiiresti just see üks ja ainuke.

  1. Käi kohtamas nii palju kui võimalik. Paaripsühholoog Peter Pearson selgitas Tech Insiderile, et oma vajaduste avastamiseks tuleb kohtuda nii paljude erinevate inimestega kui võimalik.

  2. Näita välja, et oled rõõmsameelne inimene. Keegi ei taha suhelda tusase ja tuima inimesega. Kui sul on lõbus, siis näita seda välja. Lisaks soovitavad teadlased lisada oma sotsiaalmeedia profiilile mõni pilt, kus sa oled oma sõpradega ja mõni selfie, kus sa oled loomuliku naeratusega, see pidavat märku andma, et oled sõbralik ja elurõõmus inimene. Meestele pidi meeldima veel, kui naine kannab midagi punast.

  3. Ole aktiivne suhtleja. Ameerikas analüüsiti ligi 1000 kohtingut, millest selgus, et mehed, kes olid nii aktiivsed kuulajad kui kaasarääkijad, said naistelt kõige rohkem plusspunkte. Nii mehed kui naised tunnistasid, et side tekkis pigem jutukama vastaspoolega kui vaikse inimesega.

  4. Internetis kasuta 70:30 reeglit. Kui sulle meeldib kaaslase leidmiseks kasutada internetis olevaid kohtingulehekülgi, siis pea meeles, et teadlased ütlevad, et 70 protsenti peaks su profiil rääkima sellest, milline sina oled ja 30 protsenti sellest, millist kaaslast sa otsid.

  5. Pööra ebakindlus oma kasuks. Esimesed kohtingud on kindlasti natukene hirmu ja ärevust tekitavad, aga ära muretse selle pärast liiga palju. Liiga enesekindlad inimesed võivad kaaslast hirmutada, nii et pööra ebakindlus oma kasuks. Tihti on tagasihoidlikumad inimesed head vestluskaaslased ja sa jätad kaaslasele pigem lahke ja hea inimese mulje.

  6. Ära jäta teist ootama. Uuringud on näidanud, et mida rutem sa inimese sõnumile vastad, seda parem. Ei ole vaja oodata ühte päeva või kolme päeva pärast esimest kohtingut, et uuesti ühendust võtta. Haara härjal sarvist ja tee seda kohe - vähemalt teadlased väidavad nii.

  7. Saage kokku paariks tunniks ja paariks kokteiliks. Teadlased leidsid, et kõige parem kohting on paari kokteili saatel ja paari tunni pikkune. See tähendab, et romantiline õhtusöök küünlavalgel ja pikk jalutuskäik tähtede all ei pruugi olla kõige sobivam variant esimeseks kohtinguks. Paar kokteili, mis panevad sind rohkem rääkima ja julgemalt naerma on piisav, et ületada see algne piinlikkus esimesel kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles