Kümme üllatavat raskust, mis kaasnevad polüamooriaga

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Polüamooria tähendab lühidalt ja väga lihtsustatult öeldes seda, et inimesed, kes on teineteisega lähisuhtes, ei ole teineteise «omad» ning on teinud vastastikused kokkulepped, et võivad (seksuaalset) lähedust jagada ka teiste inimestega. Aga nagu iga teise suhtevormigi juures tuleb ka siin ette raskusi ja väljakutseid.

Kümme inimest jagavad keskkonnas Whisper, mis on olnud üllatavad takistused, mis on nende polüarmusuhtes ette tulnud.

  1. «Polüsuhtes olles on tore, kui inimesed on piisavalt avatud mõtlemisega, et kaaluda minuga deitimist. Kuid ma olen nii väsinud sellest, kui öeldakse: «Oh, lahe. Ma ei otsinud niikuinii midagi tõsist.»»
  2. «Ma olen polüamoorne ja ma kardan, et mu sõbrad ja perekond mõistavad mind hukka, kui ma kapist välja tulen ja neile ütlen, et mul on nii kihlatu kui ka tüdruksõber.»
  3. «Vahepeal tähendab polü olemine seda, et sa veedad terve pärastlõuna, lohutades üht partnerit ning seejärel terve õhtu, et lohutada teist. Polü olemise oluline osa on see, et sa lepid sellega.»
  4. «Miks minust ei piisa? Ärge saage valesti aru, polü on tore olla, aga vahepeal tahaksin ma olla ka tema naeratus, mitte ainult kohaks, kellele end välja elada...»
  5. «Polü olla on tegelikult päris keeruline. Alati teistega flirtides mainin ma oma tüdruksõpra.»
  6. «Ma arvan, et mu korterinaaber arvab, et ma petan oma poissi, kuid tegelikult ma olen polüsuhtes. Ma lihtsalt ei tea, kuidas talle seda öelda, ilma et ta mind hukka mõistaks.»
  7. «Ma olen polü ja ma alati kardan, kui pean uue inimesega «vestluse» pidama. Mulle ei meeldi juhuseks, asi pole kunagi lihtsalt seksis. Inimestel on seda väga raske mõista.»
  8. «Ma olen polü-naine, kes on õnnelik oma monogaamses suhtes. Vahepeal on mul tunne, et ma reedan oma «meeskonda», sest olen hoolimata monogaamiast õnnelik.»
  9. «Polü olemine ei tee kuidagi lihtsamaks seda, kui sa oled korraga armunud kahte erinevasse inimesse. Kui aus olla, siis ma arvan, et see teeb asja isegi raskemaks.»
  10. «Mitte paljud inimesed ei mõista, mis tähendab olla polü ja olla armunud kellessegi, kes ei ole polü...»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles