Kuus asja, mida ei tohiks enne magamaminekut teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igavene probleem: lähed õigel ajal voodisse, magad kaheksa tundi täis, aga tunned ennast hommikul ikkagi väsinuna. Milles on asi? 

Kui sa oled hommikul ikkagi väsinud, kuigi oled just kaheksa tundi maganud, siis tõenäoliselt ei ole su unekvaliteet väga hea, vahendab PureWow. Siin on mõned põhjused, miks sa ei puhka ennast välja. Proovi nendest asjadest enne magamaminekut hoiduda!

Töötamine või töö lõpetamine

Töö tekitab inimesele pigem pingeid ja stressi, mille sa linade vahele hilisel tunnil kaasa võtad. Ära vasta hilja õhtul laekunud kirjadele voodis, kui sul on tõesti vaja tööd teha, siis mitte voodis.

Alkoholi joomine

Alkohol aitab kergemini uinuda, aga vähendab une kvaliteeti.

Instagramis olemine

Teadlased on tõestanud, et telefoniekraan takistab melatoniini eritumist ajus, mis on hädavajalik magama jäämiseks. Proovi oodata järgmise hommikuni, et vaadata, millega su sõbrad on tegelenud.

Suhkru söömine

Tume šokolaad on tervisele kasulik, aga seal on kofeiin see, mis hoiab inimest ärkvel. Suhkruga liialdamist on seostatud kerge ja rahutu unega.

Vürtsikate toitude söömine

Vürtsikad toidud võiksid jääda pigem lõunaks, sest pikali heites võivad vürtsikad toidud põhjustada refluksi ehk maosisu tagasiheidet söögitorru, mis tekitab suus kibeda maitse.

Liigne vee joomine

Päeval on oluline juua palju vett, aga õhtul enne magamaminekut pole selleks tarvidust. See sunnib sind öösel üles ärkama ja tualetti minema, mis katkestab une ja sa võid tunda ennast järgmine päev väsinuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles