Kas ennustaja Vanga nägi ette Brexitit?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Elena Yakovleva, kes kehastas Baba Vangat teleseriaalis.
Näitlejanna Elena Yakovleva, kes kehastas Baba Vangat teleseriaalis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Bulgaaria kuulus ennustaja Baba Vanga, kes lahkus elavate seast 1996. aastal, on aegade jooksul väidetavalt nii mõnegi maailmasündmuse juhtumise täpselt ette ennustanud. Kas ta nägi ette ka Brexitit?

Teadjad on välja arvutanud, et Vanga ennustuste täpsus on suisa kuni 85 protsenti. Nii olla ta ennustanud täpselt ette terrorirünnakut kaksiktornidele, polaarjää sulamist ning samuti ütles selgeltnägija, et Ameerika 44. president saab olema afroameeriklane, ennustades nii ette Barack Obama võitu.

Kurjakuulutavalt lisas aga naine, et Obama on viimane USA president. Samuti jõudis enne oma surma ta ennustada, et Euroopa «lõpetab eksisteerimise sel kujul, nagu me teda seni teame» aastal 2017, mis on paljud müstikasse uskujad pannud küsima: kas viitas Vanga ehk Brexitile?

Ülejäänud tulevikunägemused olid samuti tumedatoonilised: aastaks 2043 vallutavad ümbritsevad riigid kogu allesjäänud Euroopa – õnneks või kahjuks pole selleks ajaks siia eriti midagi alles jäänud. Ameerika aga peab alla vanduma Hiinale, kes juba 2018. aastal kehtestab enda ülemvõimu terves maailmas. Aastaks 2076 kehtib Euroopas (mõnel pool siis taas) kommunism, kuid lahendust ei peagi väga kaua ootama – aastaks 2130 on tulnukad õpetanud meid vee all elama.

Elu maal lõppeb aastaga 3797, kui me oleme õppinud rändama teistesse päikesesüsteemidesse ja oma koduplaneedi hülgame (või see hävineb).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles