Neli viga, mida paljud rahaasjades teevad

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sa arvad, et sul oma finantsasjades korralik ülevaade ja sa tead täpselt, kuhu su raha läheb? Kuidas on lood nende nelja asjaga? Ma arvan, et me kõik oleme neid vigu teinud. 

PureWow vahendas neli kõige tüüpilisemat viga, mida inimesed rahaga teevad.

  1. Sul ei ole läbimõeldud strateegiat, kuidas oma võlgu maksta. Kõige lihtsam viis on muidugi igakuine otseülekanne, millega sa maksad ära oma järelmaksud ja krediitkaardivõla, aga kas sa tead, kui palju maksad sa nende asjade pealt intressi pikas perspektiivis? Võta üks õhtu ja liida kokku kõik summad, mis sa võlgu oled, ja proovi leida viis, kuidas need kiiremini ja seeläbi väiksema intressiga tagasi maksta.
  2. Sa kulutad kingituste peale liiga palju. Me ei räägi ainult jõuludest. Iga sünnipäev ja pulm on tegelikult pikalt ette teada, tee nende jaoks eraldi koht eelarvesse.
  3. Sa maksad liiga palju makse pangale. Eri pankadel on erinevad kuutasud, võib- olla võiksid kaaluda pangavahetust, kui su praegune pank nõuab iga kuu liiga palju. Lisaks proovi hoiduda tasulistest teenustest nagu sularaha võtmine krediitkaardilt.
  4. Sul ei otsekorraldust säästukontole. Iga kuu pärast palgapäeva, peaks sinu kontolt minema mingi summa säästukontole. See raha hakkab sinna märkamatult kogunema, aga ainult siis, kui sa oled järjepidev. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles