Rein ja Ave Weber: suhtes peab toimuma pidev areng

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rein ja Ave Weber kirjutasid 2008. aastal ajakirjas Tervis Pluss, et paarisuhtes tekkivate lahkhelide põhjuseks on tavaliselt asjaolu, et kooselus puudub areng, edasiminek ja vaimsete-erootiliste unelmate jagamine, puudub lõputu hingeline lähenemine.

Nimelt selgitasid nad, et suurem osa inimesi elab paarisuhtes põhiliselt füüsilis-materialistlikul tasapinnal, jagades materiaalseid väärtusi, unistades oma kodust, tarbeasjadest, liiklusvahenditest, suvilatest ning pannes kogu oma energia sellesse ettevõtmisesse.

Ühel pool tekib aga kas ühel või mõlemal osapoolel tunne, et nad on teineteisele kõik andnud, kuid kirge pole enam ja armastus on otsa saanud - tekib tüdimus ja väsimus ning hakatakse üha enam elama oma salamaailmas.

Weberite sõnul lähevad paljud paarid lahku enne, kui on tegelikult teineteist just vaimselt avastanud - saamata teada, et armastuse tunne, mis on alguse saanud füüsiliselt tasandilt, ainult tugevneb aja möödudes, kui seda jagatakse ka ülemistel, vaimsetel tasanditel.

Ühe olulise aspektina toovad artikli autorid välja selle, et armastav mees aitab oma naisel leida temas peituvat jumalannat, laseb naisel tunda end õnneliku ja vabana ning paneb ta silmad särama, mis omakorda teeb õnnelikuks ka mehe enda.

«Naise intuitiivse mõistuse ja tunnete allasurumine on aga lubamatu ja kuritegelik. Meestele omane arukas mõistus on vägagi piiratud, meeste omandikirg ja valitsemisjanu on harmoonilisele kooselule ohtlikud faktorid,» kõlas selgitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles