15 põhjust, miks kahekümnendates üksi reisida (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Reisimine avardab tohutult inimese maailmapilti. Sa näed teisi kultuure ja rahvaid ning õpid seeläbi tundma iseennast. Mis võiks olla veel parem, kui kahekümnendates, või tegelikult mis iganes vanuses, üksinda reisida.

Cosmopolitani abiga valisime välja 15 põhjust, miks kahekümnendates on kõige parem aeg üksinda maailma avastama minna.

1. Vabadus teha mida iganes

Kahekümnendates on sul aega ja vabadust reisida ilma, et sa peaksid muretsema pere, majalaenu või muude täiskasvanuks olemise juurde kuuluvate asjade pärast. Avasta maailma, kui on võimalus.

2. Sa saad seda endale lubada

Enamik inimesi arvab, et reisimine on kallis, see on vale. Seljakotiga reisimine on odav. Planeeri oma reis üldjoontes ette ja uuri, kus saab kõige odavamalt ööbida.

3. Sa õpid ja arened

Reisides saad esimesed elu õppetunnid, mis jäävad sulle pikaks ajaks meelde. Sa õpid maailma nägema laiema ja värskema pilguga.

4. Sa kohtad uusi sõpru

Reisides kohtad sa samasuguseid inimesi nagu sina, kes on tulnud maailma ja iseennast avastama.

5. Sul on lugusid, mida kodustele rääkida

Sul on alati mõni põnev reisilugu jutustada, mis on palju-palju huvitavam, kui uued dieedinipid või muu kõmu, millest naised tavaliselt omavahel rääkida armastavad.

6. Su sotsiaalsed oskused paranevad märgatavalt

Kahekümnendates reisides väljud sa oma mugavusstoonist ja see sunnib sind alustama juttu ning tutvuma uute inimestega.

7. Sa ei kahetse reisimist kunagi

8. Sa õpid olema iseseisev

Sa avastad enda tugevused ja nõrkused ning saad aru, milliseid oskuski elus pead veel arendama.

9. See annab sulle võimaluse kodu igatseda

Kui sa tunned, et kodune elu, töö, sõbrad ja perekond viskavad üle ja elu on muutunud igavaks, siis mine reisi natukene üksinda. Seejärel saad aru, kui väga sa oma kodu armastad.

10. Sa õpid rahaga ümber käima

Reisime õpetab sulle, kuidas rahaga ümber käia. Sa pead täpselt teadma, kui palju raha sul on ja kui kauaks seda jätkub, sellest sõltub, kui palju sa saad näha ja kogeda.

11. Üksinda reisides hakkad sa mõistma, mida sa elult tahad

Sa näed erinevaid kultuure ja kohtad erinevaid inimesi ning kõigilt on midagi õppida. Sulle saab selgeks, millist elu sa omale soovid ja kuhu sa jõuda tahad.  

12. Sa teed asju, mida sa ei oleks osanud ette näha

Reisimise juures on tore see, et sa ei saa kunagi 100 protsenti teada, mis sind ees ootab. Alati tulevad mingid ootamatud seiklused, mis sunnivad sind mugavusstoonist välja astuma ja tegema asju, mida sa ei oleks osanud ette näha.

13. Sina teed reeglid ja sina otsustad

Elus on väga lihtne vooluga kaasa minna ja teha lihtsalt seda, mis sulle öeldakse. Üksi reisimine on väga kasulik just sellepärast, et see õpetab sulle ise otsuseid vastu võtma ja enda eest seisma. Seal ei aita sind keegi, sa vastutad enda eest ise.

14. Sa näed maailma

Maailm on suur ja lai, maailmas elab palju inimesi, kes kõik teevad asju natukene omamoodi. Ära loobu võimalusest avastada uusi riike, rahvaid ja kultuure. See kõik avardab su silmaringi märgatavalt.

15. Su Instagramis on kõige lahedamad pildid

See on lihtsalt äge boonus.  

Foto: Vida Press
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles