Kuidas tõsta enesekindlust?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kõik inimesed tunnevad vahel, et nad võiksid olla enesekindlamad ja seeläbi õnnelikumad ning enda heaolu eest rohkem seista. Kuidas suurendada enesekindlust? Panime PureWow abil kirja mõned lihtsad asjad, mis võiksid sind aidata. 

  • Alusta oma päeva mantraga

See võiks olla sinu lemmikstsitaat, mis annab sulle jõudu päevale vastu minna, näiteks «See on minu aasta» või midagi glamuursemat, nagu «Mul on sama palju tunde päevas nagu Beyoncél». Trüki see välja ja pane see rahakoti vahele või kleebi seina külge, peaasi, et sa seda kogu aeg näeksid ja endale kordaksid.

  • Ärka 15 minutit varem

Edukad inimesed ärkavad hommikuti varem üles. Nii on sul rohkem aega, et ennast valmis panna ja päevale vastu minna.

  • Harjuta enesekindlat poosi

Sotsiaalpsühholoog Amy Duddy trikk enesekindluse tõstmiseks on panna käed puusa. Proovi, kas tunned ennast juba jõulisemana? Isegi, kui sa teed seda vannitoas peegli ees, siis see aitab sul näha ennast enesekindlamalt.

  • Tee sotsiaalmeediast paus

Ei ole mitte mingit mõtet võrrelda ennast teiste inimeste ja nende tegevustega. Ära kasuta sotsiaalmeediat, ja sa näed, kui lahe sa ise ka oled.

  • Ära sirvi moeajakirju

Samamoodi nagu sotsiaalmeedia, tekitavad ajakirjades olevad kõhnad modellid inimestes ebakindlust. Võta parem mõni raamat või sisukam ajakiri ja loe seda.

  • Triigi oma riided

See võib tunduda naljaka soovitusena, aga triigitud ja korralike riietega näevad inimesed juba palju esinduslikumad välja ja see annab neile enesekindlust.

  • Vaigista negatiivsed mõtted

Asi on lihtne, kui sa mõtled negatiivselt, siis sa tõmbad endele halbu asju ja veel rohkem negatiivseid mõtteid ligi. Jooga ja meditatsiooni abil saad puhastada oma mõtted kõigest negatiivsest ja keskenduda rahule ja positiivsele ellusuhtumisele.

  • Tee täna viiele inimesele kompliment

Sul ei jää isegi aega negatiivsete asjade üle mõelda, kui sul on tegemist inimestele siirate ja kenade komplimentide jagamisega. Ütle oma töökaaslasele midagi head ja sa saad oma tuttava päeva väga rõõmsaks muuta. Sinu positiivsus aitab neil ka ennast enesekindlamalt tunda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles