Värske uuring paljastas tegeliku põhjuse, miks mehed petavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui naine saab teada, et tema mehel on armuke, siis üks esimesi asju, mida naine tahaks mehelt küsida, on: «Miks?» Kuigi me ei saa kunagi kindlad olla selles, mis toimub teise inimese peas, on teadlased kindlaks teinud ühe üsna olulise põhjuse, mis ajendab mehi petma.

M. Gary Neuman, psühhoterapeut ja raamatuautor, küsitles 200 meest, kes on olnud kõrvalsuhtes. Selgus, et 48 protsenti küsitletud meestest on oma naist petnud «emotsionaalse rahulolematuse» tõttu, kirjutab Good Housekeeping.

Neuman selgitas, et mehed on tegelikult tundlikumad, kui me oskame arvata. Mehed ihkavad kiitust ja imetlust ning kui neile tundub, et nad suhtes ei saa seda piisavalt, siis võivad nad seda mujalt otsida.

Neuman tegi kindlaks ka selle, kust mehed tavaliselt seda kiitust otsima lähevad: kontorist. 40 protsenti meestest tunnistas, et neil on olnud afäär mõne töökaaslasega. Naiskolleegid märkavad meeste pingutusi tööl ja teevad meestele selle eest komplimente ning nii mõnelgi korral on see edasi arenenud suhteks.

Kõige üllatavam oli aga see, et meeste sõnul pole välimus ja füüsiline atraktiivsus petmisega kuigi palju seotud. 88 protsenti meestest sõnas, et nemad olid kõrvalsuhtes naistega, kes olid «vähem atraktiivsed» nende endi naistest. 

68 protsenti küsitletud meestest ütles, et nad tunnevad end petmise tõttu süüdi ja mõistavad, et käitusid valesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles