Viis kasulikku nippi, kuidas pohmelli leevendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nädalavahetus on viimaks kätte jõudnud ja ilmselt nii mõnigi meist tähistab seda klaasi veini või mõne kangema joogiga. Alkohol on aga teatavasti tarkade inimeste jook, seega ei tasu joomisega liiale minna. Ent kui see peaks juhtuma, siis tasuks teada, kuidas pohmelli kõige tõhusamalt leevendada.

Lifehack tõi välja viis kasulikku nippi, mida tasuks teada, kui sul on plaanis nädalalõpus veidi kangemat kraami tarbida.

1. Joo vett ja siis joo veel natuke vett

Kõige olulisem on see, et sa jooksid ohtralt vett. Keha kaotab alkoholi tarbimise käigus üsna palju vedelikku, seega kui jõuad peolt koju, siis tasuks kohe hakata vedelikuvaru taastama. Mõistlik oleks ka klubis või baaris olles juua iga kokteili kohta sama suur kogus vett. 

2. Hakka end aeglaselt liigutama

Palju on arutatud seda, kas füüsiline tegevus ikka aitab pohmelli leevendada või mitte. Mõned väidavad, et peojärgsel hommikul tasuks minna jõusaali, sest see aitab pohmelli kõige paremini leevendada. Samas väidavad teised, et ei tasuks üldse end liigutada, vaid rahulikult voodis lebada. Tuleb välja, et kumbki lahendus pole tõhus, vaid pigem tuleks leida kuldne kesktee. Hakka end peojärgsel hommikul liigutama, näiteks mine jalutama, kuid ära sunni end liigselt pingutama. Kuna sul on niigi vedelikupuudus, siis ei tasu liiga palju higistada. Kui tunned, et liikumine mõjub kurnavalt, istu rahulikult ja loe näiteks raamatut.

3. Kosuta end värske mahlaga

Puuviljamahl aitab kehal pohmellist tingitud ebamugavustundega paremini toime tulla ja keha taastub kiiremini. Apelsini- ja greibimahlas on piisavalt vett ning looduslikku suhkrut, mis mõjuvad su kehale sellises seisundis kahtlemata hästi. Tomatimahl on samuti hea valik, sest see vähendab põletikku.

4. Ürita kohvi vältida

Kuigi tassike kanget kohvi on hommikul kindlasti parem valik kui pits viina, siis tegelikult su keha ei vaja kofeiini. Sa võid kohvi juua, aga eelista lahjemat kohvi, et su keha ei saaks pärast pidu liiga palju kofeiini. Pohmelli ajal on kehas niigi vedelikupuudus ja kofeiin viib kehast vedelikku veelgi enam välja. 

5. Hoolitse oma maksa eest

Maks on organ, mis väljutab kehast mürkaineid ja pärast pidutsemist tuleks maksa eest eriti hästi hoolt kanda. Tumerohelised lehtköögiviljad (nt lehtkapsas) sisaldavad ohtralt kasulikke ühendeid, mis maksale meeldivad. Kui sulle lehtkapsas ei maitse, söö brokolit, artišokki, lillkapsast. Kui sul pole söögiisu, siis joo smuutisid või mahlu, millele on lisatud näiteks kaneeli või kurkumit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles