Su veepudelil võib olla rohkem baktereid kui WC-poti kaanel (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas sa taaskasutad oma veepudelit regulaarselt? Kui jah, siis võid endale pika pai teha, sest sa hoolid loodusest ja jood samal ajal palju vett, mida su keha hädasti vajab. Hiljuti tehtud uuringus selgus, et sinu veepudelis on sama palju baktereid kui WC-poti kaanel.

Treadmillreviews uuris ja testis veepudeleid, mida sportlased olid kasutanud nädal aega. Selgus, et pudel, millel oli kõige rohkem baktereid, ületas bakterite arvuga WC-poti kaane. Keskmiselt oli ühes pudelis ligi 300 000 kolooniaid moodustavat bakterit, mida on väga palju ja piisavalt, et sind haigeks teha.

Enne kui sa hakkad oma vanu pudeleid ära viskama, siis pakume välja mõned lahendused, sest vee joomine päeva jooksul on siiski väga oluline. Esiteks on sul võimalus iga päev oma veepudelit pesta enne, kui sa selle uuesti veega täidad. Teiseks soovitavad eksperdid investeerida roostevabast terasest pudelisse, mis on palju tervislikum kui plastist alternatiivid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles