Lugeja kirjutab: lapsed peavad teadma, et raha ei tule niisama! (1)

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuidas käivad rahaasjad nende peres, kirjutab meile lugeja Annika. Kui ka sina tahad võita 50eurose kinkekaardi, siis vaata siia!

Meie peres on laste taskuraha konkreetselt paika pandud. Lapsed on 16 ja 13. Mõlemad lapsed saavad iga kuu kaheksandal kuupäeval arvele 35 eurot. Kuid neile on ka selgitatud, et see raha koosneb erinevatest summadest. Näiteks on 12 eurot selle eest, et aeg ajalt on vaja väikest õde lasteaiast ära tuua või ka teda mõnikord valvata. Ka lapsel peab tekkima teadmine, et raha ei tule niisama!

Sünnipäevadeks on hakatud ka lastele rohkem raha kinkima. Meie peres on sellega nii, et selle raha eest on ostetud alati midagi suuremat, näiteks fotokas, telefon. Või siis ka jalanõusid või riideid.  

Taskuraha kulutatakse tavaliselt oma äranägemise järgi: suuremal on vaja alati külastada mõnda ägedat kirbukat, kust leiab miskit põnevat. Väiksem vaatab kinos mõne uue filmi.

Kuid kui on vaja, siis alati anname taskuraha juurde, kuid seda peab ka põhjendama, on olnud ka juhuseid, et oleme taskuraha vajadusel varem kandnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles