Lahutatud mees kirjutab: mida oleksin tahtnud suhete kohta varem teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Psühholoog Gerald Rogers elas üle üsna karmi lahutuse, mis ajendas teda Facebookis jagama mõtteid elu, armastuse, suhete ja lahutuse kohta. 

Rogers alustas oma postitust sõnadega: «Olles kaotanud armastatud naise ja lõpetanud 16 aastat kestnud abielu, tean nüüd, mida oleksin tahtnud suhete kohta varem teada.» YourTango noppis Rogersi postitusest välja üheksa kasulikku mõtet.

1. Vali armastus. Kui kõik sinu otsused on langetatud pidades silmas armastust, siis pole vaja karta, et miski võib su abieluõnne ohtu seada. Armastus võidab kõik.

2. Ärge tülitsege raha pärast. Leidke ühiseid viide, kuidas raha juurde tekitada, kuid ärge tülitsege selle pärast. Pange oma tugevused mängu, et koos võidule jõuda.

3. Kasvage koos. Seisvas vees hakkavad vohama bakterid, kuid voolav vesi on alati värske ja mõnus. Leidke ühiseid eesmärke ja unistusi, seadke ühiseid sihte, mille nimel töötada.

4. Luba endal olla haavatav. Olge valmis jagama oma hirme ja tundeid ning kindlasti tunnistage, kui olete teinud vea. Alati ei pea olema vaoshoitud ja end kontrolli all hoidma.

5. Ole avatud. Kui soovite, et suhtes oleks usaldust, siis peate olema valmis kõike jagama, eriti neid asju, mida te jagada ei taha. Selleks, et täielikult armastada, on vaja julgust ja oma südame avamist. Mehed, lubage naistel end täielikult armastada, koos oma vigade ja tumedate kohtadega. Võtke maskid eest. Kui kannate kogu aeg maske ja tunnete, et peate naise juuresolekul teesklema, siis ei saa te kunagi tunda tõelist armastust.

6. Ära ole rumalad. Te mõlemad teete vigu, aga ärge tehke liiga suuri vigu ja kindlasti õppige vigadest. Te ei pea olema täiuslikud, lihtsalt ärge olge liiga rumalad.

7. Kohtingutel käimine ei lõpe iial. Ärge kunagi võtke oma partnerit enesestmõistetavalt! Mees, kes palub naise kätt, lubab naise südant alati kaitsta. Kallima süda on üks hinnalisemaid aardeid, mille sa oma elu jooksul saad. Ta on sinu välja valinud, ära kunagi unusta seda ega muutu suhtes laisaks.

8. Kaitse enda südant. Kallim usaldab oma südame sulle ja sa pead seda kaitsma, kuid samamoodi pead hoolitsema ka enda südame eest. Armasta iseennast, armasta end ümbritsevat maailma, hoia oma südames kallima jaoks erilist kohta, kuhu keegi teine ei pääse. 

9. Armu iga päev. Me muutume kogu aeg. Sa pole täna enam see inimene, kes aasta tagasi oma kallimaga abiellus ja viie aasta pärast oled sa jälle muutunud. Muutused on paratamatud ja seetõttu peate te iga päev teineteist uuesti valima. Kallim ei pea sinu juurde jääma ja kui sa tema südame eest ei hoolitse, siis võib ta selle anda kellelegi teisele. Võitle alati kallima armastuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles