Ligi 30 kilo kaotanud naine: kartsin end surnuks süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Lobke Meulemeester selgitab naisteportaalis Women's Health Magazine, kuidas tal õnnestus 28 kilogrammi kaalust alla võtta.

Meulemeester meenutas, et 2015. aasta jaanuaris kaalus ta 101 kilogrammi. «Ma polnud kunagi varem nii raske olnud. Pärast oma ema surma ma enam ei hoolinud väga oma tervisest. Tavalisel päeval ärkasin üles ja sõin 3-4 röstsaia võiga. Kella 11 paiku hakkasin küpsiseid näksima, et lõunani vastu pidada. Lõunaks võtsin tavaliselt singi-juustuvõileiva ja pisikese paki krõpse. Pärast tööd sõin pitsat, juustupulki ja küüslaugusaiu. Asi oli kontrolli alt väljas,» tunnistas naine.

Teda hirmutas kõige enam see, kui tal hakkas esinema hingamisraskusi ja kui ta selg hakkas valutama pärast lühikese vahemaa kõndimist. «Mõtlesin, et see on nii tobe. Ma olin kõigest 33 ja mulle tundus, et ma söön end surnuks,» lausus Meulemeester. Naise sõnul polnud tal ka eriti enesekindlust ja talle tundus, et ta pälvis igal pool teiste tähelepanu. 

«Ma tundsin piinlikkust, kui pidin välja minema, sest ma ei tahtnud, et mu abikaasa peab minuga koos käima. Me ei käinud koos puhkamas, sest ma teadsin, et ei suuda seda nautida. Elu oli minust mööda libisemas ja ma mõistsin, et midagi tuleb muuta,» rääkis naine.

Ma olin kõigest 33 ja mulle tundus, et ma söön end surnuks.

Esialgu polnud Meulemeester valmis jõusaali minema, seega ta soetas endale Fitbiti aktiivsusmonitori. «Ma teadsin, et kontorilaua taga istumisest pole kasu, kuid mul polnud aimugi, kui passiivne ma tegelikult olen,» sõnas Meulemeester. Esimesel päeval suutis ta kõndida 8000 sammu ehk 2000 sammu vähem, kui on soovitatud päevas kõndida. 

«Teadsin, et pean rohkem pingutama. Hakkasin lõunapauside ajal jalutamas käima ja suutsin päevas teha 15 000 sammu. Kuna ma olin üsna raske, siis esialgu aitas kõndimine mul kaalu langetada,» ütles ta. 

Veidi hiljem hakkas ta käima Zumbas. Muutused olid silmanähtavad ja naine hakkas kolmel päeval nädalas jõusaalis treenima. Täna käib ta 3-4 korda nädalas jõusaalis ja teeb erineva intensiivsusega treeninguid. 

Lisaks sellele, et ta liigub rohkem, muutis Meulemeester ka oma toitumist. 2015. aastal märtsis liitus ta kaalujälgijatega ja tänu sellele õppis ta toitu mõõdukalt tarbima. «Tänaseks tean, et kui ma toitumist liiga rangelt piiran, siis on tulemuseks see, et ma kipub söögiga liialdama. Nüüd söön rohkelt munavalget, kanafileed, puu- ja juurvilju,» sõnas naine ja lisas, et kuna ta on ka suur maiasmokk, siis lubab endale iga päev ka midagi magusat, lihtsalt väikestes kogustes. 

Meulemeester ütles, et ta on kaalulangetuse üle väga uhke ja tunneb end õnnelikuna. Hetkel kaalub ta 73 kilogrammi ja kavatseb oma teekonda jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles