Smuuti: varahommikune maiuspala

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Vida Press

Suvi hakkab sügisele alla vanduma, ent marjapõõsad on paljudes aedades veel viljade all lookas. Küpsed ja magusad marjad sobivad imeliselt päeva alustamiseks toekatesse smuutidesse.

Fiskarsi köögimeeskond valmistas kolm eriliselt toitvat, värskusest tulvil ja vitamiinidest pakatavat smuutit ja jagab nüüd ka retsepte, milles sobivad kasutamiseks just suvelõpus valminud viljad. 

Varahommikune maiuspala

  • 200 ml kivideta ploome ja samas koguses vett
  • 250 ml vanillijogurtit
  • 75 ml petti
  • 125 ml külmutatud või värskeid ploome
  • Purustatud jää

Pane vesi potti keema, lisa kivideta ploomid ning keeda tasasel tulel kuni ploomid on pehmed. Seejärel jahuta segu.

Mõõda iga smuuti kohta 125 ml segu. Ülejäänud koguse võid järgmise korra jaoks külmkappi panna.

Lisa külmutatud või värsked ploomid, pett ja vanillijogurt ning tee kannmiksris ühtlaseks seguks. Soovi korral lisa purustatud jääd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles