Lähed reisile? Ära unusta oma jooksutosse kaasa pakkida

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Puhkusel olles tekib kergesti tunne, et tahaks teha just neid asju, mida sa tavaliselt kodus ei tee, näiteks süüa lõunasöögiks jäätist. Trenn ei pea olema üks nendest asjadest, mida sa reisil olles ei tee. Pigem võta oma jooksutossud kaasa ja su reis võib olla veel parem kui muidu. 

Võõras linnas jooksmisel on vähemalt kaks suurt plussi, vahendab Wellandgood. Lisaks sellele, et jooksmine on tervisele kasulik, avastad sa linna hoopis uue pilgu läbi, mis teeb su reisi meeldejäävaks ja põnevaks.

  • Võimalus avastada linna

 

Jooksjad saavad joosta vaatamisväärsustele üsna lähedale selleks, et seda paremini näha, mitte turistibussiga mööda sõita. Mõtle, kui laheda pildi sa saad kuskilt mäe otsast või rannast, kuhu sul autoga ligipääs puudub.

 

  • Kiirem taastumine lennuväsimusest

 

Teadlased ütlevad, et inimesed, kes teevad reisi sihtpunkti jõudes trenni, taastuvad lennuväsimusest 50 protsenti kiiremini kui teised. Loomuliku valguse käes harjub keha kiiremini uue ajaga, mistõttu on soovitav kerge uinaku asemel hotellis hoopiski sörkjooksule minna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles