Kuidas kindlaks teha, et partner petab sind?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed valetavad peaaegu iga päev. Kui kahtlustad, et kallim võib sinu eest midagi suurt varjata, siis ilmselt mõtled juba ka sellele, kuidas teda vahele võtta. Kahjuks ei saa ükski teadlane sulle öelda kindlalt, kas su kallimal on armuke või mitte, aga teadlased on kindlaks teinud mõned märgid, mis viitavad sellele, et su partner pole aus.

Business Insider tõi välja seitse hoiatavat märki, mis viitavad petmisele. 

1. Küsi sõbralt

Psühholoogid viisid läbi eksperimendi: nad filmisid seda, kuidas paarisuhtes olevad inimesed joonistasid midagi koos. Ühel partneritest olid silmad kinni seotud ja teine juhendas teda, kuidas joonistada. Hiljem näidati videot võõrastele inimestele ja teadlasi üllatas see, et videot vaadanud inimesed suutsid üsna täpselt öelda, milline partneritest on teist petnud. 

2. Mõtle sellele midagi muud tehes

2013. aastal lasid psühholoogid tudengitel kuulata erinevaid ülestunnistusi ja tudengid pidid kindlaks tegema, millised neist ülestunnistustest olid valed ja millised tõesed. Selgus, et need tudengid, kes said rohkem aega mõtlemiseks, andsid täpsemaid hinnanguid. Kui me saame veidike mõelda ja analüüsida teiste käitumist, siis langetame tõenäolisemalt õige otsuse.

3. Kuula hoolikalt, milliseid sõnu ta kasutab

Teadlased on kindlaks teinud, et kui inimene valetab, siis ta kasutab vähem järgmisi sõnu: mina, minu, mind, mõistma, mõtlema, aga, välja arvatud. Valetaja võib kasutada rohkem negatiivseid tundeid väljendavaid sõnu (vihkama, viha, vaenlane) ja liikumisele viitavaid tegusõnu (kõndima, minema).

4. Märka tema hääletooni

Kanada teadlased palusid vabatahtlikel kuulata inimeste hääletoone ja hinnata, kas rääkija on atraktiivne ning seejärel pakkuda, kas rääkija võiks oma partnerit petta. Naissoost vabatahtlikud arvasid, et madalama häälega mehed võivad olla petjad. Kõrgema testosterooni tasemega meestel on madalam hääl ja kõrgem testosterooni tase on seotud ka petmisega.

5. Pane tähele tema harjumusi sotsiaalmeedias

Värske uuring näitas, et need, kes on Facebookis ja Twitteris väga aktiivsed, võivad ka suurema tõenäosusega oma kallimat petta. See võib tunduda ebatõenäolisena, et säutsude kirjutamine ja teiste fotode kommenteerimine viivad petmise ning lõpuks ka lahkuminekuni, kuid täpselt sellise seose teadlased leidsid.

6. Märka muutusi käitumises

Kui oled oma partneriga mõnda aega koos olnud, siis ilmselt tead, kuidas ta tavaliselt käitub. Kui tema kehakeel, näoilmed või kõnemustrid on ootamatult muutunud, siis seda võib pidada ohumärgiks. Sellised muutused leiavad kehas aset siis, kui inimene on närvis või pinges ja valetamine ajab kahtlemata närvi.

7. Pane tähele vaikust, isiklikke rünnakuid, korduvaid küsimusi

Kui partner ei suuda sulle vastata, kasutab sinu vastu isiklikke rünnakuid või korduvaid küsimusi, siis kõik need võivad viidata sellele, et ta petab sind. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles