Harilik viga, mida inimesed kõhulihaseid treenides teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas sa oled tundnud ebameeldivad valu kaelas samal ajal, kui sa tegelikult tahad treenida kõhulihaseid? See tähendab ilmselt seda, et kerelihaste treenimise ajal on su kaelal liiga suur surve, mis võib lõppeda mitu päeva kange kaelaga.

Kui inimese kerelihased on nõrgad ja ei liigu efektiivselt, siis võib juhtuda, et seda proovitakse kompenseerida kaelaga, mis on harilik viga kõhulihaste treenimisel, vahendab Hello Healthy. See on viga, mis tekitab kaelalihastesse tugevad pingeid ja valu, mis võib kesta mitu päeva ning seejuures ei treeni sa üldse kõhulihaseid.

Kõhulihaste treeningu ajal ei tohiks sa oma kaelalihastes mitte mingisugust pinget tunda. Siin on kolm soovitust, kuidas minimaliseerida pinget kaelalihastes ja töötada efektiivselt kõhulihastega.

  1. Veendu, et sa teed harjutust õigesti

    Valu kaelas on tingitud kehvast tehnikast, mida harjutuste tegemisel kasutatakse. Kõhulihaste treeningu ajal pead sa tundma pinget kerelihastes mitte kuskil mujal.

  2. Toeta kätega kaela ilma, et sa seda ülespoole tõmbaksid

    Sa saad kasutada käsi selleks, et vähendada kaelalihaste pinget. Selleks hoia kätega õrnalt pead, aga kehatõsted peaksid tulema läbi kõhu- ja kerelihaste.

  3. Proovi kõigepealt teha harjutusi, mis ei pigesta su kaela

    Tee kõigepealt kergemaid kõhulihaste harjutusi, millega saad kere natukene tugevamaks teha enne, kui liigud edasi raskemate harjutuste juurde. Hea harjutus kerelihaste treenimisega alustamiseks on plank, aga hoia oma keha paigal ja kontrolli, et sa ei laseks oma peal liiga alla vajuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles