Päikeselaager rõõmustab vähekindlustatud perede lapsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeselaagri patroon Marina Kaljurand ühes laagrilistega valmistamas räimeburgerit.
Päikeselaagri patroon Marina Kaljurand ühes laagrilistega valmistamas räimeburgerit. Foto: MTÜ Lastekaitse Liit

Tallinn Reval Rotary Klubi eestvedamisel, heade annetajate toel ja Lastekaitse Liidu ning kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajate kaasabil toimub kolmandat aastat vähekindlustatud perede laste suvelaager Päikeselaager 2016. Lapsed veedavad aktiivse puhkuse 15.- 22. augustini Peipsi järve põhjakaldal MTÜ Lastekaitse Liidu Remniku Õppe- ja Puhkekeskuses.

Päikeselaagri partnersuhete juht ja Lastekaitse Liidu vanematekogu liige Kristel Voltenberg märgib, et seekordses laagris osaleb üle 200 lapse, kellest veerand pärinevad Kohtla-Järvelt ja Sillamäelt, ülejäänud Tallinnast ja Harjumaalt. «Me ei suuda selle lühikese nädala jooksul muuta osalevate laste maailma, kuid kindlasti avardame nende maailmapilti,» sõnas ta.

«Paremat lõimumist ma ette ei kujuta. Lapsed on lihtsalt lapsed. Nad mõistavad üksteist erinevat keelt kõneldes ka sõnadeta. Pakume lastele mitmekülgset tegevust – meie töötoad on ühtaegu arendavad ja huvitavad. Valmistasime lastega räimeburgerit, laagrit külastas EstCube2 projektimeeskond,» loetleb Voltenberg näiteid laagri tegevustest.

Päikeselaagri patroon välisminister Marina Kaljurand kirjeldas laagri külastuse järel laste ehedat rõõmu. «Ma tänan Lastekaitse Liitu, Tallinn Reval Rotary Klubi ja kõiki vabatahtlikke, kes kinkisid lastele imelise nädala. Päikeselaagri patrooniks olemine on mulle suur au nii emana kui ka välisministrina. Lapsed on meie ühine tulevik, olenemata rahvusest, emakeelest, kodumaast,» kiitis Kaljurand, väljendades heameelt, et Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise üheks prioriteediks on lapsed. «Meie kohus on tagada lastele parim haridus, ka huviharidus ning võrdsed võimalused,» sõnas ta.

Lastekaitse Liidu kommunikatsioonijuhi Grete Landsoni sõnul elab iga viies Eesti laps suhtelises vaesuses ja rahapuudus takistab paljudel peredel pakkuda lastele puhkust kodust eemal. Sellise olukorra muutmine kõrvalise abita on keeruline. «Multikultuuriline suhtlus eakaaslastega arendab laste sotsiaalseid oskusi ja sisustab koolivaheaega,» märkis Landson.

Lastekaitse Liit on ühiskonnas lapse õigusi edendav organisatsioon, mis aitab kaasa lapse õiguste tagamisele ja lapsesõbraliku ühiskonna kujundamisele.

Tallinn Reval Rotary klubi on üks 18-st Eestis tegutsevast Rotary klubist, on oma tähelepanu pööranud laste ja noorte heaolu ja eakohase arengu edendamisele. Kolmandat korda toimuv Päikeselaager on klubi nimiprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles