Lihtne nipp, mis päästab kuivanud saiapätsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui saia- või leivapäts on nädalaks köögikappi jäänud ja ajaga ära kuivanud, ei maksa seda veel ära visata. Kes leivasuppi või saiavormi ja kuivikuid ei taha, saab väärt toidule uue elu sisse puhuda ka lihtsa nipiga.

Kasta kuivanud sai kraanivee alla ja hoia seni, kuni koorik on veest läbi imbunud. Võimalusel väldi seda, et palju vett pääseks saia lõigatud osale, sest sisemus vettib ruttu, õpetab Prevention.

Järgmiseks pista sai 150-160 kraadi juurde ahju ja küpseta 6-12 minutit. Küpsedes niisutab kuum aur saia ka seest, nii et see muutub taas kohevaks. Kuumus teeb aga ka kooriku uuesti krõbedaks ja ahvatlevaks. Nii maitseb ja lõhnab sai jälle nii, nagu oleks värskelt ahjust tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles