Viis olukorda elus, mil peaksid kindlasti usaldama oma sisetunnet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas oled kunagi olnud olukorras, kus sa päris täpselt ei tea, kuidas käituda, kuid mingi vaikne hääleke üritab sind suunata? See on sinu sisetunne ja seda tasuks igatahes kuulda võtta.

Mõnikord me kipume seda häälekest ignoreerima või otsustame käituda risti vastupidi sellele, mida sisetunne meile ütles. Tegelikult tuleks oma sisetunnet usaldada, sest see võib su elu oluliselt muuta. YourTango tõi välja viis olukorda elus, mil sisetunde kuulamine on eriti oluline.

1. Kui miski tundub olevat ohtlik

Sisetunne annab meile tavaliselt märku, kui midagi on korrast ära ja mõistlik oleks seda kuulda võtta. Sisetunne tugineb kõigile kogemustele, mis sa elus saanud oled ja aitab sul nende põhjal kaalutletud otsust teha. Kui mõni asi ei tundu olevat turvaline või sa tunned, et see võib lausa ohtlik olla, siis usalda seda tunnet.

2. Kui miski tundub olevat õige

Seda tunnet võid sa elu jooksul korduvalt kogeda. See tunne võib tekkida kohtingul, autot või kodu ostes, uuel töökohal alustades. Ära kahtle selles tundes. Kui miski tundub olevat õige, jää selle juurde. Kuula oma sisetunnet.

3. Kui sa tunned, et midagi tuleb sul loomulikult välja

Mõned inimesed avastavad näiteks kunstitunnis, et maalimine on just nende ala ja nad täiendavad end ning neist saavad edukad maalikunstnikud. Pole vahet, mis alal sul see äratundmine tekib, kui sa seda tunnet koged, haara selle sabast kinni ja järgi seda. 

4. Kui tunned, et pead kedagi aitama

Elus võib ette tulla hetki, mil sa mõistad, et pead teisele inimesele abikäe ulatama, kuigi sa tead, et see ei too sinule mingit kasu. See polegi tähtis. Kui sa tajud, et pead teist inimest aitama, siis ära mõtle pikalt, vaid tee seda. Ära kahtle, kui sisetunne ütleb sulle, et nii on õige teha.

5. Kui tunned, et midagi on korrast ära

Kui sa oled kurnatud, depressioonis, väsinud või tunned end haiglaselt, ära ignoreeri neid tundeid. Su keha ütleb sulle, millal on aeg puhata ja millal on aeg end liigutada. Kui sisetunne ütleb, et peaksid arsti poole pöörduma, siis tee seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles