Ema kirjutas ausa kirja neile, kelle arvates on keisrilõige «lihtsam valik»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Missouri osariigis elav Raye Lee kirjutas sotsiaalmeedias kirja, mis lükkab ümber mitmed keisrilõike kohta levivad müüdid. Kiri on eelkõige mõeldud neile, kes on naisele korduvalt öelnud, et keisrilõige on loomulikust sünnitusest palju «lihtsama valik».

Lee alustabki oma kirja reaktsiooniga, mida tema on pidanud korduvalt kuulma: «Ah, et keisrilõige? Siis sa tegelikult ju ei sünnitanudki. Päris mõnus oli ilmselt lihtsama valiku kasuks otsustada.» Leel on aga neile inimestele alati sama vastus varuks, kirjutab Huff Post.

«Ah, muidugi. Mu erakorraline keisrilõige oli väga mugav valik. Mul oli väga mõnus 38 tundi sünnitust nautida, kuni ühel hetkel juhtus nii, et iga kokkutõmme peatas hetkeks lapse südame. Minu jaoks polnud üldse šokeeriv see, et esialgu öeldi, et sünnitus areneb kenasti ja pole vaja keisrilõiget teha, ent järsku hakati mind operatsiooniks valmistama, et mu alakõht lahti lõigata. Asi polnud ju sugugi selles, et ma füüsiliselt ei saanud midagi muud teha ja see oli ainus võimalus, et päästa mu lapse elu,» kirjutab Lee avameelselt.

Tema sõnul pole keisrilõike juures mitte midagi «lihtsat», sest beebi tõmmatakse välja läbi võrdlemisi väikese kõhtu lõigatud ava. «See on kõige valusam asi, mida ma oma elus olen kogenud. Nüüd kuulun ma nende võimsate emade hulka, kelle kõhust on beebi välja lõigatud ja mul on selle tõestuseks ka arm kõhu peal.»

Lee lõpetab oma kirja ilusa sõnumiga: «Ma olen kõige tugevam naine, keda ma tean. Mitte ainult enda, vaid ka oma ilusa poja pärast... ja ma ausõna oleksin valmis seda uuesti kogema vaid selleks, et näha oma poja naeratust.»

Lee postitus on puudutanud juba üle 14 000 inimese. Naine lisas postituse alla hiljem kommentaari, kus ta selgitab, et poleks ealeski arvanud, et tema virisemine jõuab nii paljudeni ja ta on tänulik selle eest, et ta pole ainus, kes nii tunneb. «Mul on hea meel, et inimeste teadlikkus tõuseb ja nad mõistavad, et kõik emad pole suutelised «loomulikul teel» sünnitama,» kirjutab ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles