Viis võimalust, kuidas asendada küpsetamisel muna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamoosiga saab asendada muna.
Õunamoosiga saab asendada muna. Foto: SCANPIX

Kes poleks kodupagaritest sattunud olukorda, mil osa aineid on kausis juba segatud, kui tuleb välja, et muna on otsas või neid ei jagu piisavalt. Niivõrd erilist koostisosa on ka väga raske asendada... Või kas ikka on?

Õunamoos

Kui õunamoos on ühtlaselt püreestatud ja selles pole palju suhkrut, saab sellega paljudes küpsetistes asendada ühe muna. Vahel soovitatakse segada umbes 60 g õunamoosi sisse ka pool teelusikatäit küpsetuspulbrit. Kui moos on väga magus, vähenda retseptis ette nähtud magusaine kogust, õpetab She Knows.

Banaan

Ühe muna asendamiseks purusta umbes pool banaani. Pane tähele, et banaan annab ka maitset!

Linaseemned

Ka linaseemneid saab kasutada muna asendamiseks! Selleks sega 1 spl jahvatatud linaseemneid 3 spl veega ja oota, kuni veni imbuks täielikult sisse ja segu muutuks venivaks. Kasuta seda ühe muna asendamiseks.

Taimeõli

Tihti saab küpsetises asendada ühe muna ka 60 ml ehk 3 spl õliga. Üle ühe muna õliga asendada ei saa, muidu tuleb liialt rasvane küpsetis.

Vesi, õli ja küpsetuspulber

Vispelda kokku 2 spl vett, 1 tl õli ja 2 tl küpsetuspulbrit, et asendada ühte muna. See asendus sobib eriti hästi küpsiste tegemiseks.

Sobivuse korral võid edaspidi vältida muna kasutamist ka teadlikult, kui soovid vähendada loomse tarbimist. Kui õli välja arvata, on need ka südamele paremad alternatiivid. Püreestatud banaan ja õunamoos aitavad lisaks vältida küpsetise kuivamist ja annavad head maitset.

Proovi järele ja anna teada, kuidas läks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles