Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega.
Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega. Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Käes võib küll olla augustikuu viimane nädal, kuid ees on veel mitmed soojalt suvised päevad ning vananaistesuvi, mil saab grillimisest viimast võtta. 

«Tublid grillmeistrid oskavad lugu pidada nii mahlastest lihatoodetest kui ka kõigest, mis eeskujuliku grillroa juurde käib. Nii on näiteks erinevate piimatoodetega võimalik muuta ühekülgseid vorstikesi ja marineeritud lihaviile täis toiduvalik tõeliselt isukaks peolauaks,» ütleb Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, kes kutsub eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ka grillroogadega ning toob mõningaid inspireerivaid näiteid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja suvelõpu grilliretseptidest.

Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega

Vaja läheb

  • 1 kg seakaelakarbonaati
  • 4 spl BBQ-üldmaitseainet
  • 1 väike pakk maitsestamata jogurtit
  • 1 spl mett
  • 2 spl Dijoni sinepit
  • soola

Valmistamine

Lõika kaelakarbonaadist paraja suurusega medaljonid. Hõõru need kokku BBQ-üldmaitseainega ja lase lihal paar tundi seista. Kastme valmistamiseks lisa maitsestamata jogurtile mesi ja sinep ning maitsesta segu soolaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles