Seitse asja, mida treenerid alati oma kliendile ütlevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

Personaaltreenerite nõuanded on hindamatu väärtusega. Seitse treenerit rääkisid, mida nad alati oma klientidele ütlevad. 

Mis tüüpi harjutusi võiks teha? Mida süüa? Siin on Self.comi vahendusel mõned asjad, mida treenerida alati oma klientidele ütlevad.

1. Mõtle enda jaoks läbi, miks sa trennitegemist alustad

Selgus on asja võti. Mida sa tahad treeningutega saavutada? Miks sa ei varem sellega alustanud? Kui sa ei saa aru, miks sa trenni teed, siis sul kaob varsti motivatsioon treeningutega jätkata.

2. Pane plaan paika ja pea sellest kinni

Ainult nii tulevad tulemused. Iga toitumis- ja treeningkava saab aja jooksul muuta, aga sa pead sellest kinni pidama isegi siis, kui sa ei taha ja on raske.

3. Tee endale kõigepealt selgeks lihtsamad harjutused ja korrektne tehnika enne, kui liigud keerukamate harjutuste kallale

Õpi selgeks, kuidas käib lihtsamate harjutuste õigesti tegemine. Nii kaitsed ennast vigastuste eest ja lihastöö on tõhusam.

4. Ära jäta hooleta jõutreeningut ja aega, mis sa veedad väljaspool jõusaali

Ära karda raskuseid tõsta. Tugevus annab sulle jõudu ja enesekindlust, lisaks aitavad lihased kaasa kiiremale rasvapõletusele. Lisaks ära unusta, et trenn võtab su päevast ainult ühe tunni heal juhul, aga sa peaksid võimalusel terve päev liikumises olema.

     5. Keskendu sellele, kuidas sa ennast tunned mitte sellele, kuidas      sa välja näed, siis tulevad ka tulemused

Keskendu parem sellele, et su tulemused paraneksid, et sa oleksid kiirem ja tugevam. Ära keskendu sellele, milline sa tahad välja näha, vaid sellele, kuidas sa tahaksid ennast tunda. Nii on teekond tervislikuma eluni palju lõbusam ja sa hakkad ennast ajapikku hästi tundma, mis võikski olla eesmärk omaette.

6. Sa ei saa oma halba toitumist trenniga tasa teha nii, et parem toeta oma tegevust jõusaalis täisväärtusliku ja tervisliku toitumisega

Personaaltreener tahab kõigepealt teada, mida sa oled harjunud sööma. Selleks laseb ta sul üles märkida kõik, mida sa umbes kolme päeva kuni nädala aja jooksul suhu pistad. Seejärel saab ta teha juba teatud muudatusi, mis peaksid sinu treeninguid toetama mitte rikkuma.

7. Eesmärkide saavutamine võtab aega, ole kannatlik ja ära anna alla

Olulised muutused võtavad aega, aga psühholoogilisi muutusi hakkad juba paari nädala pärast tähele panema. Sa oled paremas tujus, sul on rohkem energiat ja see ei pruugi isegi su kaalunumbris kajastuda. Ole kannatlik ja usalda protsessi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles