Viis märki, et suhe pole sugugi nii tugev, kui oled siiani arvanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla pole teie suhtes või abielus juba üsna pikka aega esinenud ühtegi suuremat tüli, aga see ei tähenda, et te olete koos õnnelikud. Suhtenõustaja Melissa Cohen sõnas, et suhteid ei aja alati laiali petmine või midagi muud taolist, vaid hoopis aastate jooksul kogunenud vastumeelsus oma partneri suhtes.

Ajapikku kipuvad suhtest kaduma uudsus, põnevus ja värskus, kuid sellest hoolimata tuleb oma suhte eest hoolt kanda. Vastasel juhul ei tasu loota, et suhe kujuneb kuigi edukaks. Järgnevalt on välja toodud viis märki, et suhe pole sugugi nii tugev, kui sulle siiani on tundunud, kirjutab Prevention.

  • Kallim pole enam see, kelle poole sa esimesena pöördud

Sul on jagada häid uudiseid? Miski tekitab sinus stressi ja tahaksid kellegagi rääkida? Kui esimese inimesena, kellega sellises olukorras rääkida, ei tule sulle pähe su kallim või abikaasa, siis on teie suhtega midagi korrast ära. Cohen sõnas, et tõsised vestlused on just need, mis muudavad suhte tugevamaks ja toovad partnereid teineteisele lähemale. 

  • Sa keskendud liiga palju iseendale

«Abielu muutub nõrgemaks siis, kui mõlemad partnerid hakkavad rohkem keskenduma perele, kodule, tööle,» sõnas Marni Kinrys, Los Angeleses tegutsev suhtenõustaja. Suhte alguses seome enda maailma partneri omaga ja see loob täiesti uue ning huvitava keskkonna, kus koos areneda. Ajapikku võib see ühine maailm aga hakata mõranema, sest aega pole, energiat on vähe ja muud kohustused suruvad peale. Hoolitse enda eest, kuid samas ära jäta oma partnerit unarusse. Pööra tähelepanu temale ja asjadele, mis aitaksid temalgi areneda. 

  • Võrdled oma partnerit teistega ja leiad alati vigu

Kas oled kunagi mõelnud: «Miks ei võiks minu abikaasa olla rohkem Anne abikaasa moodi?» Või oled endamisi jõudnud järeldusele, et vääriksid partnerit, kes tooks sulle rohkem lilli ja hellitaks sind rohkem? «Kui hakkad suhtes olles oma partnerit teistega võrdlema, siis järelikult oled sa ühe jalaga sellest suhtest juba väljas,» ütles Cohen. «Sa ei pruugi reaalselt midagi ette võtta ega suhtest lahkuda, aga see on märgiks, et sa oled vaimselt eemale tõmbunud.» Coheni soovitus on lihtne: ära ole kogu aeg negatiivne, ürita näha asjade positiivset külge ja lõpeta virisemine. Ja kindlasti mõtle ka sellele, kas negatiivsetel tunnetel partneri suhtes on üldse alust.

  • Te ei tülitse, aga te ei armasta ka enam

Kui teie suhtes ei esine enam tülisid, siis ei tasu arvata, et kõik on hästi. Pigem viitab see sellele, et üks teist (või ka mõlemad) on suhtest juba niivõrd eemale tõmbunud, et ei viitsi enam isegi vaielda. Coheni sõnul on vaidlemine tavaliselt heaks märgiks, sest see näitab, et suhe pakub teile mõlemale endiselt huvi. Küsi endalt: kas õnneliku suhte nimel tasub tülitseda? Loodetavasti on vastus jaatav. «Alusta sellest, et oled rohkem tänulik ja õpi hindama seda, kui hea teie kooselu tegelikult on,» soovitas Cohen. Astu sammuke tagasi ja mõtle tavapärastele asjadele, mida oled hakanud võtma enesest mõistetavalt.

  • Te elate erinevaid elusid

Kas te lähete erineval ajal magama? Vaatate telerit erinevates tubades? Käite oma sõpradega eraldi väljas? Kui jah, siis puudub teie suhtest intiimsus ja seda nii füüsilises kui vaimses mõttes. Mida rohkem te teineteisest eemale tõmbute, seda enam tekib tunne, et teie vahel polegi midagi, mis teid seoks. Eksperdid soovitavad vähemalt korra kuus koos aeg maha võtta ning rääkida sellest, kus te mõlemad parajasti oma eluga olete. Proovige leida tasakaalu oma suhtes ja ka elus. Seadke ühiseid eesmärke ja tehke koos plaane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles