Pane tähele: suurimad vead, mida naised aluspesuga teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aluspüksid peaksid üldiselt intiimpiirkonda kaitsma, aga valed aluspüksid võivad teha rohkem kahju kui kasu. 

RedBook Magazine tõi välja viis suurt viga, mida naised aluspesu valides või seda hooldades teevad.

1. Sa ei vaheta pärast trenni aluspükse

Kui võtad pärast trenni jalast higised trennipüksid, siis vaheta kindlasti ära ka aluspüksid. Seenhaigused ja bakterid armastavad sooja, niisket ning pimedat keskkonda, kus nad saavad edukalt vohada. 

2. Eelistad väga uhkeid materjale

Aluspüksid võiksid olla puuvillasest materjalist, kuna puuvillane materjal hingab ja tänu sellele ei muutu olukord intiimpiirkonnas liiga palavaks. Kui sulle meeldivad teistsugusest materjalist aluspüksid, siis veendu, et vähemalt jalgade vahele jääv osa oleks puuvillasest materjalist. Kui su privaatpiirkond saab piisavalt «hingata», siis ei pea kartma, et seal võivad erinevad bakterid kasvama hakata.

3. Kannad aluspükse mitu korda enne pesemist

Eksperdid soovitavad aluspükse kanda vaid korra ja seejärel need pesusse panna. Räpastes aluspükstes võivad bakterid kasvama hakata ja seetõttu võivad intiimpiirkonnas tekkida põletikud. Aluspüksid on kõik pesus ja sul pole midagi jalga panna? Kui see ei valmista sulle ebamugavust, siis võid kodus ka ilma aluspesuta olla.

4. Su aluspüksid on liiga väikesed

Aluspüksid peaksid olema täpselt parajas mõõdus, et nende kandmine ei tekitaks ebamugavust. Liialt kitsad aluspüksid võivad läbi rõivaste välja paista ja pealegi ei mõju su intiimpiirkonnale hästi, kui «asjad» on seal liialt kokku surutud. 

5. Kasutad lõhnastatud pesuvahendit

Kui oled märganud, et sul esineb intiimpiirkonnas punetust või põletikku, siis üheks süüdlaseks võib olla vale pesuvahend. Eelista lõhnatut pesuvahendit, sest siis ei pea kartma, et see võib su nahka ärritada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles